Van'da 2 kişi tutuklandı

Van'da 2 kişi tutuklandı

Van'da aralarında DBP'li Erciş Belediye Meclis Üyesinin de olduğu 2 kişi tutuklandı.

Van il Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda biri Erciş Belediye Meclis Üyesi olmak üzere, iki kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü, Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Devletin Birliğini ve Bütünlüğünü Bozmak ve Silahlı Terör Örgütü’ suçları ile ilgili yürütülmekte olan bir soruşturma dosyası kapsamında, şüphelilerin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda; 05 - 06 Nisan 2016 tarihlerinde Erciş ilçesinde eş zamanlı operasyon yapıldı.

Yapılan operasyonlarda; M.Y , M.D , M.S.G , B.Ö.Y , H.K , H.Y, A.İ, F.C, H.İ, S.Ç, isimli kişiler gözaltına alındığı şüphelilerden F.K ve D.D isimli kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği  bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Bahse konu şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda ise çeşitli örgütsel dokümanlar (kitap, dergi, gazete, not kâğıtları, internet çıktıları vb.) ele geçirilmiştir. Ayrıca, gözaltına alınan H.Y. isimli şahsın Erciş Belediye Meclis Üyesi, M.Y. ve H.İ. isimli şahısların öğretmen olduğu tespit edilmiştir. Yapılan operasyonlar sonucunda gözaltına alınan şahıslardan M.Y, M.D, M.S.G, B.Ö.Y, H.K, F.C, H.İ ve S.Ç isimli şahıslar çıkarıldıkları adli makamlarca serbest bırakılmış, H.Y ve A.İ  isimli şahıslar ise tutuklanarak ilimiz F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edilmiştir.” denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.