Van’da 3 PKK’li öldürüldü

Van’da 3 PKK’li öldürüldü

Van’ın Erciş ilçesinde jandarma ile PKK arasında çıkan çatışmada sözde Aladağlar ve Erciş sorumlusunun da aralarında bulunduğu 3 PKK’linin öldürüldüğü bildirildi.

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, bugün saat 11.30 sıralarında Erciş ilçesinin Düvenci Mahallesinde Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla yapılan ev araması sırasında kaçmaya çalışan bir PKK’linin, ‘teslim ol’ çağrısına ateşle karşılık vermesi sonucu çatışma çıktığı belirtildi. 

Açıklamada, yapılan çağrılara ateşle karşılık verilmesi sonucu çıkan çatışmada, sözde Aladağlar ve Erciş sorumlusunun da aralarında bulunduğu toplam 3 PKK’linin öldürüldüğü ifade edildi.

Yapılan açıklamanın devamında öldürülen PKK’lilerin kaldığı ev ve üzerlerinde ele geçirilen malzemeler şu şekilde sıralandı: “1 adet M16 uzun namlulu silah, 2 adet Kaleşnikof uzun namlulu silah, 2 adet tabanca, 1 el telsizi, 6 el bombası, patlayıcı düzenekleri ve bol miktarda mühimmat”

Valilik açıklamasında ayrıca, “Çatışmada ölü ele geçirilen sözde bölge sorumlusunun, 2015 yılında Erciş ilçemizde bir köy korucumuzun şehit edilmesi, 2016 yılında ise Erciş ilçe merkezinde 1 muhtarımızın şehit edilmesi, Erciş Pay jandarma karakolumuza yönelik bombalı araç saldırısı sonucu bir asker ve bir köy korucumuzun şehit edilmesi ile benzeri çok sayıda eylemin planlayıcısı ve uygulayıcısı olduğu değerlendirilmektedir.”  denildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.