​Van'da 5 ilçe selden etkilendi

​Van'da 5 ilçe selden etkilendi

​Van'da 5 ilçede etkili olan sağanak yağışın ardından sel meydana gelirken çok sayıda küçükbaş hayvan telef oldu.

Van'dan Başkale, Özalp, Muradiye, Saray ve Gürpınar ilçelerine bağlı 21 mahalle ve 3 mezrada etkili olan sel hayatı olumsuz etkiledi.

Sel nedeniyle bazı vatandaşlar mahsur kalırken sel sularına kapılan bir çoban kurtarıldı. Sel nedeniyle bazı hayvanlar da telef oldu.

Van Büyükşehir Belediyesi ekipler Muradiye, Gürpınar, Başkale, Saray ve Özalp ilçelerine bağlı 21 mahalle ve 3 mezrada etkili olan sağanak yağış ve sel ile birlikte harekete geçti. Farklı noktalarda su baskını ihbarı alan İtfaiye ekipleri, su tahliyesi yaparken, yollarda mahsur kalan vatandaşların da imdadına yetişti.

Fen İşleri Dairesi başkanlığına bağlı ekipler ise selden etkilenen mahallelerde çamur temizliği ve tahrip olan mahalle yollarında bakım-onarım çalışması yürütüyor.

Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için 10'larca araç ve personelle çalışma yürüten belediye ekipleri, Başkale ilçesi, Gedikbaşı, Özpınar, Yolmaçayır, Kavurgalı, Yavuzlar ile Yurttepe mahallesine bağlı İkizdeğirmen ve Terazın mezraları, Gelenler mahallesine bağlı Davutavat mezrası, Muradiye ilçesi Tansu, Saray ilçesi Karahisar, Gürpınar ilçesi Topsakal, Tepegören ve Çörekli mahalleri, İpekyolu ilçesi Ortanca Grup yolu, Beşçatak, Köşebaşı ve Değirmenköy mahalleleri ile Özalp ilçesine bağlı İstasyon, Mollatopuz, Sarıköy, Yünkuşak ve Kaşıkara mahallelerinde çalışma yapıyor.

Sel nedeniyle herhangi bir can kaybı yaşanmazken, çok sayıda hayvan sel sularına kapıldı. Mahallelerde hayatın normale dönmesi için başlatılan çalışmalar ise devam ediyor.

Valilikten açıklama

Van Valiliği de sel olaylarına ilişkin yaptığı açıklamada, Başkale, Özalp, Muradiye, Saray ve Gürpınar ilçelerine bağlı 21 mahalle ve 3 mezrada etkili olan sağanak yağış ve selin ardından Kara Yolları Bölge Müdürlüğü, AFAD, UMKE, DSİ ve Van Büyükşehir Belediyesi ile ilgili ilçe belediye ekiplerinin koordineli bir şekilde harekete geçtiğini söyledi.

Açıklamada, "Yaşanan sel felaketinin ardından herhangi bir can kaybı meydana gelmezken, bölgede hasar tespiti yapan ekiplerimiz gerekli hassasiyeti göstererek çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir. " denildi.

"Sel sularına kapılan çoban kurtarılmıştır"

Yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında Başkale ilçesinde etkili olan sağanak yağış ve selde iki çobanın kaybolduğu ve haber alınamadığına dair çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Sel sularına kapılan bir çoban kurtarılmış ve hayati tehlikesi bulunmayan vatandaşımız, Başkale Devlet Hastanesinde bir süre müşahede altına alındıktan sonra taburcu edilmiştir.

Bölgede yaşanan sel felaketinin ardından mahallelerimizde hayatın normale dönmesi için ekiplerimiz çalışmalarına aralıksız devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.


​Van'da 5 ilçe selden etkilendi

​Van'da 5 ilçe selden etkilendi

​Van'da 5 ilçe selden etkilendi

​Van'da 5 ilçe selden etkilendi

​Van'da 5 ilçe selden etkilendi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler