Van'da Akköprü Balıkçılar Çarşısı projesi hayata geçiriliyor

Van'da Akköprü Balıkçılar Çarşısı projesi hayata geçiriliyor

Van’ın İpekyolu Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından tasarlanan ve 2020 yılının sonlarına doğru tamamlanması planlanan Balıkçılar Çarşısı projesi, Akköprü Parkı’nda hayata geçirilecek.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili  Sinan Aslan, ilçede yapılacak olan Akköprü Balıkçılar Çarşısı projesinin tanıtımı noktasında ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Belediyede düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Kaymakam Aslan, “Yapacağımız çalışma seyyar olarak balıkçılık yapan arkadaşlarımıza alternatif olur İnşallah. Bundan sonra seyyar satıcılık ve işportacılık yapan arkadaşlarımıza alternatif oluşturabilirsek bizde vicdanen rahat edebiliriz.” dedi.

Belediyenin Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından tasarlanan 2020 yılının sonlarına doğru tamamlanması planlanan Balıkçılar Çarşısı projesi Akköprü Parkı’nda hayata geçirilecek. Parkın uç kısmından alanda oluşturulacak çarşıda mevcut alana tek yönde yerleştirilmiş balıkçılığın simgesi olan mavi-beyaz ve kırmızı renkte 14 adet 12 metrekarelik dükkânlar yapılacak. Bu dükkânlarda hem satış hem de balık pişirme hizmeti verilecek.

Projeyle Balıkçılar Çarşısı'nın yapılacağı alana peyzaj çalışması yapılacak. Alanda mevcut olarak bulunan amfi yeniden düzenlenecek. Van iline özgü Ters Lale, İnci Kefali ve Flamingo figürlerinin olduğu süs havuzu inşa edilecek. Kent halkının en önemli isteklerinden biri olan ‘İPEKBİS’ diye adlandırılan manyetik kart ile akıllı bisiklet kiralama hizmeti de verilecek. Vatandaşlar böylelikle Akköprü Parkı’nın başlangıç noktası olan Beşyol’dan İpekyolu’na kadar bisiklet sürebilecek. Park içerisinde özel gereksinimli bireylere ait Engelli Aracı Şarj İstasyonu bulunacak.

"Koçibey Caddesi'ndeki keşmekeşin önüne geçmek istiyoruz"

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, Beşyol’da Koçibey Caddesi’nde yaşanan keşmekeşin önüne geçmek istediklerini belirterek, “Şu an Koçibey Caddesi’nde inanılmaz bir keşmekeş var. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalıştık. Orada bulunan dolmuş duraklarını Sakatatçılar Çarşısı'nın alt tarafında ilk durak yapalım dedik. Koçibey Caddesi’ni araçlar için cepler yaptık, yolu tek şerit haline getirdik. Hem trafiğin önüne geçelim hem de o keşmekeşin önüne geçelim istedik. Minibüslerin ikinci durağını da Halk Eğitim Merkezinin önü olarak tespit ettik. Yine cepler yaptık, vatandaşlarımız rahatlıkla araçlara binebilsinler diye. Bu çalışmaları yaparken orada balıkçı esnafı vardı, gözlemlediğim kadarıyla etrafa farklı görüntüler yansıyordu, çevreye hoş olmayan farklı kokular yayılıyordu. Bunun önüne geçmek için Plan ve Proje Müdürlüğümüzle birlikte bir çalışma yaptık.” dedi.

"Vatandaşlar kartlı sistemle bisiklet alıp sürebilecek"

Balıkçılar Çarşısı Projesi'nin ilgi göreceğine inandığını ifade eden Kaymakam Aslan, “Akköprü’nün Beşyol tarafından Balıkçılar Çarşısı, Balıkçılar Pazarı diye bir çalışma yapalım dedik. Bu çalışmanın çok güzel olacağına inanıyorum. Mavi-beyaz-kırmızı renklerde 14 tane dükkan yapacağız. Burada balık pişirme ve satış yerleri bulunacak. Burayı peyzaj olarak da yeniden düzenledik. Hatta bu çalışmayı yapmışken bu alana bisiklet koyalım istedik. Vatandaşlar kartlı sistemle bisikleti alıp sürebilecek. Bu projemiz, seyyar olarak balıkçılık yapan arkadaşlarımıza alternatif olur inşallah. Bundan sonra seyyar satıcılık ve işportacılık yapan arkadaşlarımıza alternatif oluşturabilirsek bizde vicdanen rahat edebiliriz.  Kamuoyunun vicdanı da rahat eder.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.