​Van'da artan Coronavirus vakaları dikkate alınmıyor

​Van'da artan Coronavirus vakaları dikkate alınmıyor

​Van, Coronavirus salgınında çok çetin bir imtihandan geçiyor. Havaların ısınması ve normalleşme adımların çok hızlı atılması vakaları hızla arttırdı.

Coronavirus vaka sayılarının hızla yükseldiği ve salgınla mücadelede son sıralarda olan Van'da maskeyi olması gerektiği gibi takanların sayısı çok azken, hiç maske takmayan veya maskeyi koluna ve çenesine takanların sayısı ise bir hayli fazla.

Kısıtlama sürecinde Coronavirus risk haritasındaki rengi mavi olan en iyi iller arasında olan Van'da aşılama oranlarının düşük olması ve tedbirlere eskisi gibi uyulmadığı için ilin risk haritasındaki rengi kısa sürede kırmızıya döndü.

Yapılan haberler ve aşılanmada ortaya konulan mücadeleden sonra Van'ın risk haritasındaki rengi turuncuya döndü. Buna rağmen vaka sayılarındaki artış ve aşılamada istenen seviyenin yakalanmamış olması, salgınla mücadele konusunda ciddi sıkıntılar yaşanmasına neden oluyor.

Günlük yaklaşık bin hastanın Coronavirus şikayetiyle hastanelere başvurduğu Van'da, yoğun bakım ve servislerdeki doluluk oranını da hızla artıyor.

Aşı olanlar hastalığı hafif semptomlarla atlatabilirken, hastanelerde yatanların yüzde 85'ini aşı olmayanlar oluşturuyor ve bunların birçoğu da gençlerden oluşuyor.

Van Valisi ve Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, daha önce yaptığı açıklamalarda, kentte aşı oranlarının çok düşük olduğunu bundan dolayı da vakaların hızla arttığını belirtti.

Aşılamaya teşvik noktasında herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirten Vali Bilmez, özlenen eski güzel günlerin yeniden gelmesi için aşılanma oranlarının artması gerektiğini ifade etti.


​Van'da artan Coronavirus vakaları dikkate alınmıyor

​Van'da artan Coronavirus vakaları dikkate alınmıyor

​Van'da artan Coronavirus vakaları dikkate alınmıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.