Van’da atık yağlar umut oldu

Van’da atık yağlar umut oldu

İpekyolu Belediyesi tarafından ‘Atıklar Yarınlara Umut Olsun’ projesi kapsamında özel gereksinimli bireylere toplamda 3 akülü ve 7 tekerlekli sandalye hediye edildi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, “Bu proje aşama aşama devam edecek. Proje ile ilgili bize çok güzel geri dönüşler oldu. Amacımız bunun katlanarak artmasıdır.” dedi.

Kısa süre önce belediyeye bağlı Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinasyonunda Feqi-Der ile Habitat’ın paydaşlığını yaptığı “Atıklar Yarınlara Umut Olsun” projesinin startı verilmişti. Bu, proje ile kullanılmış kızartmalık yağların toplanıp, satışının sağlanacağı ve bu satıştan elde edilecek gelir ile özel gereksinimli bireylerin akülü ve tekerlekli sandalye ihtiyaçlarının karşılanmasının hedeflendiği belirtilmişti. Proje kapsamında 14 Temmuz-20 Temmuz tarihlerinde işletmeler, haneler ve kurumlara hazırlanan tanıtıcı broşürler verilerek bilgilendirme yapıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda bir haftada 4 buçuk ton atık yağ toplandı. Toplanan bu yağlarla 3 akülü ve 7 tekerlekli sandalye satın alınarak, aralarında Tekerlekli Sandalye Basketbolcularından Önder Yuka ile Veli Kırmızı’nın da bulunduğu bireylere hediye edildi.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, belediye olarak çevre bilinci ve farkındalığı oluşması açısından böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Belediyemiz Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Atıklar Yarınlara Umut Olsun’ adlı proje için buradayız. Bildiğiniz üzere bir litre atık yağ yüzlerce hatta tonlarca yeraltı ve yerüstü suyun kirlenmesine sebep oluyor. Bizde belediye olarak çevre bilinci ve farkındalığı oluşması açısından böyle bir projeyi hayata geçirelim istedik. Yani hem şehir merkezimizde bulunan lokantalardan, restoranlardan hatta hanelerimizden, neresi olduğu fark etmez vatandaşların bu konuya destek olmasını talep ediyoruz. Gerçekten şu ana kadar yaptığımız incelemelerde projeye büyük teveccüh olduğunu görüyoruz. İnşallah devamı da gelir. Bu atık yağları topluyoruz. Daha sonra habitat ekibi tarafından engelli, muhtaç bireylerimize akülü arabalar ve sandalyeler hibe ediyoruz. Bu proje aşama aşama devam edecek. Proje ile ilgili bize çok güzel geri dönüşler oldu. Amacımız bunun katlanarak artmasıdır.” dedi.

Akülü tekerlekli sandalye verilen Önder Yuka ve Veli Kırmızı, tekerlekli sandalye temininde bulunan başta İpekyolu Belediyesi olmak üzere, Feqi-Der ve Habitat ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

İLKHA


Van’da atık yağlar “umut” oldu

Van’da atık yağlar “umut” oldu

Van’da atık yağlar “umut” oldu

Van’da atık yağlar “umut” oldu

Van’da atık yağlar “umut” oldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler