Van’da "Belvan Kart"dönemi başlıyor

Van’da "Belvan Kart"dönemi başlıyor

​Van Büyükşehir Belediyesi, otobüslerde elektronik bilet sistemi "Belvan Kart"dönemine geçiş yapıyor.

Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsler ve özel halk otobüslerinde 18 Kasım’dan itibaren elektronik bilet ‘Belvan Kart’ dönemi başlıyor.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Araç içinde para alışverişini sonlandırarak vatandaşlara ve şoförlere büyük kolaylık sunacak elektronik bilet sistemi zamandan ve iş gücünden de kazanç sağlayacak. Kâğıt bilet yapımı için harcanan kâğıt ve para israfının da önüne geçecek akıllı biletlerin dolumu ise Van genelindeki birçok noktadan yapılabilecek. Günlük ve aylık yolcu sayısının veri tabanına işlenmesi ile kentin farklı noktalarındaki ulaşım yükü ve ihtiyaçlar belirlenerek çözüm üretilmesine katkı sunacak."

"Belvan Kart" adı verilen uygulamanın il genelinde 18 Kasım’dan itibaren Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerde ve özel halk otobüslerinde kullanılmaya başlanacağı aktarılan açıklamada, alt yapı çalışmaları tamamlanan ‘Belvan Kart’a’ vatandaşın rahatlıkla ulaşması konusunda da yaklaşık 60’a yakın satış ve dolum noktasının oluşturulduğu kaydedildi.

Açıklamanın devamında ise vatandaşların Belvan Kart'ın dolum ve satış merkezleri ile ilgili detaylı bilgilere www.van.bel.tr adresinden ulaşabileceği ifade edildi.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum