Van'da Coronavirüs konusunda bilgilendirme yapıldı

Van'da Coronavirüs konusunda bilgilendirme yapıldı

İpekyolu Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü personelinin beraber yürüttükleri çalışma çerçevesinde tüm dünyada ve ülkemizde de görünen Coronavirüs salgınıyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Coronavirüs salgınını önleyici ve korunma yollarının yanı sıra çocuklara anlatma yolları, evde kalmalardan dolayı psikolojik olarak sağlam durma yolları ve akciğer kaslarının gelişmesi için yapılması gerekenler hakkında videolu anlatımlar gerçekleştirildi.

Sosyal Hizmet Uzmanı Özgül Kapıcı yaptığı açıklamada, "Coronavirüs 'ün biyolojik ve fizyolojik etkilerinin yanında ruhsal boyutu da azımsanamaz. Hepimiz bir belirsizlik içerisindeyiz. Bu belirsizlik kafalarda soru işaretleri doğurmaya başladı. Bu soru işaretleri neticesinde de kaygı dediğimiz duygu ortaya çıkmakta ve kaygının artması sonucu da gerginlik, huzursuzluk, stresli ruh hali de artmaktadır." dedi.

"Kendimizi iyi hissettirecek şeylerle uğraşmamız gerekiyor"

Bu süreçte kaygıyı aza indirmek için birkaç öneride bulunan Kapıcı, "Güvenilir haber kaynaklarından bilgiyi iki kere almalıyız fazla bilgi bizde virüs dışında bir yaşam yokmuş gibi bir algı oluşturacağından bu konuya dikkat etmeliyiz. Temel rutinlerimizi yerine getirelim. Yani uyku düzenine, beslenme düzenine, hijyen düzenine dikkat etmek önem arz etmektedir. Kendimizi iyi hissettiren şeyler bulmak lazım. Bu süreçte ertelediğimiz ne varsa onu yapalım. Kitap okumak ve el uğraşı gerektiren etkinliklerle uğraşmak zihninize de daha iyi gelecektir. Onun için kendi imkanlarımız dahilinde evde yapabileceğimiz el uğraşları bulalım; boyama, resim, enstrüman ve benzeri gibi. Bu süreçte dua gibi bizi iyi hissettiren ne varsa onu yapalım ve aynı zamanda zinde kalmak ve stresimizi azaltmak için düzenli olarak spor yapalım" ifadelerini kullandı.

 

"Akciğer kaslarının güçlü olması çok önemli"

Fizyoterapist Taner İlhan ise akciğerleri hedef alan Coronavirüs 'ten, ciğerleri korumak için akciğer kaslarının güçlü olmasının çok önemli olduğunu belirterek, akciğer kaslarını güçlendirmek için yapılması gereken hareketleri uygulamalı bir şekilde anlatıp göstererek vatandaşların güçlü ve sağlam akciğer kaslarına sahip olmalarını sağlayacak bilgilendirmelerde bulundu.

Ayrıca ilçe sağlık müdürlüğünde görevli Çocuk Gelişimci Davut Kaya, Coronavirüs 'ün çocuklara nasıl anlatılması gerektiği konusunda vatandaşları bilgilendiren bir konuşma yaptı.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, toplumun sağlıklı bilgilendirilmesi amacıyla, Coronavirüs hakkında bilgilendirme ve korunma yollarıyla ilgili çalışmalarına farklı zaman dilimlerinde devam edeceklerini ifade etti.

İLKHA


Van'da Coronavirüs konusunda bilgilendirme yapıldı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.