​Van’da donmak üzere olan köpek için seferber oldular

​Van’da donmak üzere olan köpek için seferber oldular

​Van’da donan gölde buzun kırılması sonucu mahsur kalan yavru köpek için seferber olan ekipler, köpeği kurtardı.

Van’da donan gölde buzun kırılması sonucu mahsur kalan yavru köpek için Van Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü ve AFAD ekipleri seferber oldu. Uzun uğraşların ardından dalgıç tarafından kurtarılan yavru köpek hayvan hastanesine götürüldü.

Van-Özalp karayolu üzerinde bulunan Sıhke gölünde yiyecek aramak için dolaşan sahipsiz yavru köpek buzun kırılması sonucu suya düştü.

Düştüğü yere sıkışan ve hareket edemeyen yavru köpeği gören vatandaşlar, köpeğin kurtarılması için Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine haber verdi.

Olay yerine giden veteriner hekimler, kıyıdan 150 metre ileride bulunan köpeğe müdahale edemeyince polisi aradı. Köpeği kurtarmak için göle gelen Emniyet Müdürlüğü Dalgıcı Polis Burak Ökten, suya girerek buzları kıra kıra köpeğe ulaştı.

Soğuk ve açlıktan mest olan köpeği sırtına alıp yüzerek kıyıya getiren Ökten, köpeği veteriner hekimlere teslim etti. Kıyıda hazır bulunan ekipler köpeği alarak hayvan ambulansıyla Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine götürerek tedavi altına aldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.