Van'da "Ekmek üretim kursu" düzenlendi

Van'da "Ekmek üretim kursu" düzenlendi

Van'da geçici koruma statüsündeki Afganlar ve yerli kursiyerler için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen "Ekmek üretim kursu" tamamlandı.

Avrupa Birliği tarafından fonlanan Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) uzmanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının iş birliğinde hayata geçirilen "Sosyoekonomik Entegrasyonun Desteklenmesi ve Geçim Sağlama İmkânlarının Yaratılması Aracılığıyla Türkiye'de Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ile Ev Sahibi Toplulukların Dayanıklılığının Geliştirilmesi" projesi kapsamında hayata geçirilen "Ekmek Üretimi Kursu" tamamlandı.

Konu ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, "Avrupa Birliği tarafından fonlanan ve kurumların iş birliğiyle yürütülen proje ile kurs eğitmenlerimiz tarafından verilen eğitimlerle Afgan ve yerli kursiyerler, teorik bilgileri aldıkları dersler sonrasında uygulamalı olarak gördükleri eğitimlerle ekmek üretimi tekniklerini öğrendiler. Eğitim sonunda aldıkları sertifikalarla daha kolay iş bulma fırsatı bulacaklar.

Ayrıca kursiyerlerin, özel sektör temsilcileriyle iş görüşmesi yapmaları sağlanacak. İstihdam Hizmet Noktaları ile İŞKUR iş birliğimiz neticesinde faydalanıcılara müdürlüğümüz bünyesinde yardım yapılacaktır. Böylelikle ilimizde bulunan ve koruma altındaki mülteciler ile yerli faydalanıcılara verilen eğitimler sonunda mesleki beceri kazanmaları ve istihdam olanakları sağlanmış olacaktır." dedi.


Van'da "Ekmek üretim kursu" düzenlendi

Van'da "Ekmek üretim kursu" düzenlendi

Van'da "Ekmek üretim kursu" düzenlendi

Van'da "Ekmek üretim kursu" düzenlendi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler