Van'da eroin ve kaçak sigara ele geçirildi

Van'da eroin ve kaçak sigara ele geçirildi

Van'da polis tarafından 2 değişik noktada yapılan aramada kaçak sigara ve eroin ele geçirildi.

Van'ın Edremit ve Tuşba ilçesinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda Edremit'te 10 bin paketin üzerinde kaçak sigara, Tuşba ilçesinde yapılan uygulamada ise 11 kilo 255 gram eroin ile bir kilo 230 gram afyon sakızı ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişiden biri tutuklandı 2'si hakkında yasal işlem yapıldı.

Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "05 Eylül 2018 tarihinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Görevlilerimizce; İlimiz Edremit İlçesi Süphan Mahallesi Sedat Sokak üzerinde bulunan bir ikamette yapılan aramada; toplam 10 bin paketi aşkın TAPDK bandrolü bulunmayan kaçak sigara ele geçirilmiştir. 04 Eylül 2018 tarihinde Kaçakçılık ve Organize ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri Görevlilerimizce. İlimiz Tuşba İlçesi Özalp/Van Karayolu üzerinde oluşturdukları uygulama noktasında durumundan şüphelenilerek durdurulan 65 plaka sayılı araçta yapılan aramada; çuval içerisine zulalanmış 22 paket halinde toplam 11 kilo 255 gram eroin ile bir paket halinde toplam bir kilo 230 gram afyon sakızı ele geçirilmiştir." denildi.

Olayla ilgili gözaltı ve tutuklanmaların olduğu ifade edilen açıklama şöyle sürdü:

"Elde edilen uyuşturucu maddeler ile ilgili olarak F.S. isimli şahıs 'Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak Uyuşturucu Madde Nakletmek' suçundan yakalanarak gözaltına alınmıştır.  Gözaltına alınan F.S. isimli şüpheli şahıs hakkında tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır. Kaçak sigara operasyonuyla ilgili olarak olayla ilgisi olduğu tespit edilen D.L. ve A.L. isimli şahıs hakkında 5607 S.K.M. suçundan yasal işlem yapılmıştır."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler