Van'da Gençliğe Değer Projesi konulu seminer düzenlendi

Van'da Gençliğe Değer Projesi konulu seminer düzenlendi

Van İl Müftülüğü tarafından "Gençliğe Değer Projesi" temalı seminer düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke genelinde sürdürülen "Gençliğe Değer Projesi" kapsamında Van İl Müftülüğünce merkez ilçe müftülüklerinde görevli imam-hatip, müezzin-kayyım ve Kur'an kursu öğreticilerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.  

İl Müftülüğü Konferans salonunda yapılan seminer iki gün sürdü. Seminer, İl Müftüsü Vekili Sacit Emiri'nin selamlama konuşmasıyla başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığının öncülüğünde başlatılan "Geleceğimiz Gençliğimiz" projesinde amacın, gençlerin dini bilgilerini artırmak, milli ve manevi değerlere uygun sosyalleşmelerine imkân oluşturmak, gençleri cami ve din görevlileri ile buluşturacak örnek projeler üretmek, bu sayede doğru din eğitimi almış, ahlaklı, kendisine, ailesine, dinine ve vatanına faydalı bir gençlik oluşmasına katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

Müftü Vekili Emiri'in konuşmasının ardından, çalıştaya katılan gençlik koordinatörleri tarafından konu ile ilgili sunumlar gün boyu sürdü.

Program, dilek ve temennilerin alınması ile tamamlandı.

Ezan-ı Güzel Okuma ve Etkili Hutbe Sunumu Yarışması yapıldı

Ayrıca, müftülük tarafından Ezan-ı Güzel Okuma ve Etkili Hutbe Sunumu Yarışması yapıldı. 

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde din görevlileri arasında Ezan-ı Güzel Okuma ve Etkili Hutbe Sunumu yarışmasının il finali, Yukarı Nurşin Camii'nde gerçekleştirildi.

Ezan-ı Güzel Okuma Yarışması'nda İpekyolu ilçesi Behiye Şavur Camii Müezzin-Kayyımı Ferit Solmaz, Etkili Hutbe Sunumu Yarışmasında ise Edremit İlçesi TOKİ Müftü Ömer Azmi Efendi Camii İmam-Hatibi Recep Bakır birinci seçildiler.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler