Van’da hafızlar yetişmeye devam ediyor

Van’da hafızlar yetişmeye devam ediyor

Van’ın Tuşba İlçe Müftülüğüne bağlı Üniversite Camii Kur’an Kursu’nda pandemi sürecinde hafızlığını bitiren öğrencilerin arasına yenileri eklendi.

Üniversite Camii Kuran Kursu’nda hafızlık yapan aynı zamanda İlahiyat Fakültesi öğrencisi olan Ruken Gön ve Büşranur Sarıoğlu, pandemi sürecinde diğer arkadaşları gibi derslerine devam ederek hafızlıklarını tamamladılar.

Tuba Akkuş, hafızlık yaptırdığı gençlerin arasına yenilerinin eklenmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek şunları söyledi:

“Hafızlık, manayla lafzın aynı gönülde birleştirilmesi, bir anlamda mayalanmasıdır. En iyi hafız, Kur’an’ın sadece lafzıyla değil, manasıyla da buluşmuş olan insandır. Hafızlık, bir gönül işidir. Kur’an’ın sevgisini iliklerine kadar hissetmektir. Hafızlık emek ister hafızlık gönül ister kursumda hafızlık yapan tüm öğrencilerim aynı zamanda üniversite okumaktadır. Bu kızlarımız iki güzel ilmi birlikte yürüterek zor şartlarda hafızlıklarını tamamladılar. Her zor ve meşakkatli işlerin sonu rahmet diyerek başladığımız bu yolda elhamdülillah bugün sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.”

Akkuş; “Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyuruyor; ‘Kur’an-ı Kerim okuyanın anne ve babasının başına yarın kıyamet günü nurdan taçlar koyarlar. Nurdan elbiseler giydirirler ve onları cennet Burak’larına bindirirler.’ Bu Hadisi Şerif’te de anlaşıldığı üzere yüce Kelam’ın bereketi sevabı sadece okuyup ezberleyene değil, ailesine ve çevresindekilerinde nasiplendirmekledir. Rabbim Efendimizin tarif ettiği hafızlardan olmayı ve Allah'ın Kelamını gönüllerine nakşeden hafızlardan olmayı cümlemize nasip etsin.” dedi.

İLKHA


Van’da hafızlar yetişmeye devam ediyor

Van’da hafızlar yetişmeye devam ediyor

Van’da hafızlar yetişmeye devam ediyor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler