Van’da “İpekyolu İlçesi Eğitim Güvenliği” toplantısı yapıldı

Van’da “İpekyolu İlçesi Eğitim Güvenliği” toplantısı yapıldı

​Van’da 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı süresince okullarda güvenlik noktasında sıkıntıların yaşanmaması için eğitim güvenliği toplantısı yapıldı.

Van Merkez İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda Van Valisi Murat Zorluoğlu başkanlığında 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı öncesi “İpekyolu İlçesi Okul Güvenliği” toplantısı yapıldı.

Van Valisi Murat Zorluoğlu’nu İpekyolu Belediye Kaymakamı ve Başkan Vekili Cemil Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Merkez İmam Hatip Lisesi Müdürü Süleyman Yavuzer ve öğrencileri karşıladı.

Toplantıda konuşan Van Valisi Murat Zorluoğlu, Van’daki eğitim alanında hedeflerinin olduğunu belirtti.

Zorluoğlu “Bu hedeflerimizden bir tanesi tam gün eğitime geçmektir. Bizim ilimizde öğrencilerimizin neredeyse yarısı ikili öğretim görüyor. Sabah erken saatlerde küçücük çocuklar uykulu bir şekilde okul için evden çıkıyorlar ya da akşam eve dönmek zorunda kalıyorlar. Van’da yapacağımız yeni yatırımlar ile kısa bir süre içerisinde bütün okullarımızda tam gün eğitime geçeceğiz. Van’da 3 bin 500 dersliğe ihtiyacımız var. Bununla ilgili ciddi bir çalışma başlattık. Hedefimiz 2019 yılı sonunda tam gün eğitim meselesini çözmektir. 2’nci önemli hedefimiz ise Akademik Başarının artırılmasıdır. Van akademik başarı bakımından durumu hiç iç açıcı değil bunu ben kabul etmiyorum bunu hiç kimsenin de kabul etmemesi lazım. Gerekli adımlar atılarak Van sıralaması öne doğru gelmesi lazım bunun içinde el birliği ile çalışmamız gerekiyor.  3’üncü bir diğer hedefimiz ise okullaşma oranımızın artırılmasıdır ki bunda muhtarlarımız ve velilerimizin çok önemli bir rolü var. Van’ın maalesef liselerdeki okullaşma oranı Türkiye ortalamasının altındadır.” dedi.

Toplantıda konuşan Van Valisi Murat Zorluoğlu, okul güvenliğinin sadece emniyet ve jandarmanın işi olmadığını, okul müdürlerinin, muhtarların, okul aile birliklerinin de sorumluluğu olduğuna dikkat çekerek, “Güvenlik denilince akla emniyet ve jandarma geliyor ama öyle değil. Emniyet ve jandarma güvenliğin bir unsurudur ama güvenlik okul içinden, öğretmenden, veliden, okul müdüründen, okul aile birliğinden, muhtardan başlıyor. Emniyet ve jandarma ise bu işin sadece bir unsurudur. Diğer unsurlar tamam olmadan emniyet ve jandarma tek başına alabileceği tedbirler sınırlıdır. Bu tedbirlerin ortaya koyduğu sonuçta sınırlı oluyor. Güvenli, huzurlu ve başarılı bir eğitim-öğretim geçirebilmemiz için saymış olduğum bütün unsurların bir arada inisiyatif alması gerekiyor” dedi.

Okullarda kurulacak yeni güvenlik kameraların Milli Eğitim Bakanlığının şartnamesine uygun olacak ve ileride kent güvenlik sistemine entegre olacak bir şekilde temin edileceğini söyleyen Zorluoğlu, bu konuda yerel yönetimlerin de elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Zorluoğlu, “Biz valilik olarak bütün kurumlarımızla birlikte bir takım tedbirleri planladık. Bunları aşama aşama alıyoruz, almaya da başladık. Bunlardan bir tanesi kamera sistemi, Milli Eğitim Bakanlığımızın koordinasyonunda özellikle güvenlik bakımından daha riskli gördüğümüz okullardan başlayacağız.

Okullara Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi tayin edilecek

Yeni okul güvenliği konusunda atılan adımlardan bir diğeri ise Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisinin tayin edilmesi olduğunu söyleyen Zorluoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Okullarımızın tamamında emniyet bölgesinde emniyet, jandarma bölgesinde ise jandarma en az birer Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi tayin edecek. Okulun müdürü, okulun yönetimi, okulun okul aile birliği, o bölgedeki muhtarla işbirliği içerisinde, okullarımızın daha güvenli bir şekilde eğitim yapabilmesi için çalışacaktırlar. Ortaya çıkabilecek bir takım güvenlik sorununa da aynı anda müdahale edecek ve diğer kurumları da ilgilendiriyorsa o konu onlara da iletilecektir. Dolayısıyla bu sene okullarımızın her birine Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi irtibatlandıracağız.

“Okul önlerinde alakasız kişilerin olmaması için gerekli tedbirleri aldık”

Okul güvenliği konusunda 5442 sayılı kanuna göre, okul önünde duran alakasız kişilerin kolluk görevlileri tarafından uzaklaştırmasına imkân sağlanacağını ifade eden Zorluoğlu, “Bir valilik kararı çıkarıyoruz. 5442 sayılı kanuna göre, okul önünde duran alakasız kişilerin kolluk görevlileri tarafından oradan uzaklaştırmasına imkân sağlanacak. Gelen insanlara da kabahatler kanunu çerçevesinde ceza verilecek bir düzenlemeyi gerçekleştiriyoruz. Bunu ilgili valimiz hazırlayacak ve bir valilik emri olarak bunu yayınlayacağız.” şeklinde konuştu.

Uyuşturucu için tedbir almazsak geleceğimizi etkileyecektir

Zorluoğlu, “Öğrencilerimizi, gençlerimizi, esasında toplumumuzu bir millet olarak tümümüzü tehdit eden çok önemli konulardan bir tanesi de çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik uyuşturucu tehdididir. Maalesef Türkiye’de uyuşturucu kullanma yaşı çok erken yaşlara gerilemiş durumdadır. Avrupa’yla kıyasladığımız durumda çok iyi durumdayız ama gerekli tedbirleri almasak bu illet önümüzdeki yıllarda çok daha fazla olup olumsuz bir şekilde bizim çocuklarımızı, gençlerimizi ve geleceğimizi olumsuz bir şekilde etkileyecektir. Uyuşturucu ile mücadelede okul önlerinde ve çevresinden başlayarak bizim üzerine hassasiyetle durmamız gereken ve herkesin elinden gelen çabayı göstermesi gereken bir konudur.  Bu konuda da mahalle muhtarlarımızın mutlaka insiyatif almaları gerekiyor. Okul önlerinde ve mahallede çocuklara uyuşturucu satmaya çalışan insanları mutlaka ve mutlaka yetkili güvenlik birimlerimize geçit vermeden bildirmeleri gerekiyor.” dedi.

Programda bir konuşma yapan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk ise 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi için taşımalı etiğim için yaklaşık 10 milyon TL para harcandığına dikkat çekti. Öztürk, ayrıca düzenlenen programdan dolayı Van Valiliğine, okul müdürlerine, okul aile birliği başkanlarına, okul güvenliği ile ilgili STK’lara, muhtarlara teşekkür etti.

Toplantıya, Vali Murat Zorluoğlu’nun yanı sıra, Vali Yardımcısı Mehmet Parlak, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, ilçe Milli Eğitim Müdürleri, okul idarecileri, okul aile birliği üyeleri, okul servis hizmeti sunan firma temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Program, katılımcıların öneri ve sorunlarının dile getirilmesinin ardından son buldu.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.