Van'da itfaiye eri olmak için zamanla yarıştılar

Van'da itfaiye eri olmak için zamanla yarıştılar

Van'da, itfaiye eri olarak istihdam edilecek 100 kişinin belirlenmesi için adaylar, dayanıklılık testine tabi tutuldu.

Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde itfaiye eri olarak istihdam edilecek 100 kişinin belirlenmesi için adaylar, zorlu parkurda dayanıklılık testine tabi tutuldu.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük itfaiye filosuna sahip olan Van Büyükşehir Belediyesi, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puan sıralamasına göre belirlenen 471 adayı, İtfaiye Dairesi Başkanlığı bahçesinde dayanıklılık testine tabi tuttu.

Sağlık kontrolünden geçirilen adaylar, sırasıyla 200 metrelik parkurda lastik atlama, dengede durma, engel atlama gibi etaplarda zamanla yarıştı. Adaylar daha sonra 15 metrelik itfaiye merdivenine tırmanıp, itfaiye hortumuyla hedefe su sıkıp, zorlu parkuru en kısa zamanda tamamlamaya çalıştı.

İtfaiye eri olmak için yoğun çaba harcayan adaylar, kolay görünen etabın aslında uygulamada zor olduğunu söylediler.

Komisyon üyelerinin tarafsız ve adilane bir şekilde işlerini en iyi şekilde yaptıklarını kaydeden adaylar, sonuçların herkes için hayırlı olması dileğinde bulundular.

Van Büyükşehir Belediyesi olarak bölgenin en güçlü itfaiye filosunu kurmak için çalışmalara başladıklarını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, itfaiyede iyi bir ekip kuracaklarını ifade etti.

"İtfaiyecilik devlet memuru marifetiyle yapılmalı"

Yalçın, “Yeni aldığımız araçlarımız gelmeye başladı. Filomuz güçleniyor. İçişleri Bakanlığının emriyle 100 itfaiye erinin imtihanlarını başlatmış olduk. Bu sınavlar 2 türlü oluyor. Yazılı ve uygulamalı. Yazılı sınav KPSS ile belirleniyor. Bir de burada sözlü ve uygulamalı mülakat yapıyoruz. Hafta başından bu yana 6 gündür sürekli imtihandayız. İtfaiyecilik çok ehemmiyetli kutsal bir meslek. İnsanların can ve mal emniyeti açısından hazır bulunulması gereken bir statü." şeklinde konuştu.

Yalçın, son olarak şunları söyledi: "Hepsinin devlet memuru olması icap eder. Bugüne kadar olan alımlar, taşeron firma elemanları üzerinden tercih edilmiş. Ancak itfaiyecilik devlet memuru marifetiyle ile yapılması gereken zorunlu işler arasındadır. Gençlerden çok başarılı olanlar var. İtfaiyecilik okulundan mezun olanlar var. Bu noktada iyi bir ekip kuracağımıza inanıyorum.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.