Van'da “Kent Esenliği” toplantısını yapıldı

Van'da “Kent Esenliği” toplantısını yapıldı

​Van Büyükşehir Belediyesi ve esnaf odalarının katılımıyla “Kent Esenliği” toplantısı düzenlendi.

Van’da bulunan tüm esnaf ve sanatkar odaları temsilcilerinin katılımıyla geçen ay birincisi yapılan “Kent Esenliği” toplantısının ikincisi Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirildi.

Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer başkanlığında yapılan toplantıya ilgili daire başkanları ve esnaf - sanatkâr odaları temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, kenti ilgilendiren kararların en doğru şekilde alınması için katılımcılığın önemine vurgu yaparak, “Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sayın Murat Zorluoğlu’nun talimatlarıyla aylık 'Kent Esenliği' toplantımızın ikincisini yapıyoruz. Bu toplantılarla siz değerli oda başkanlarımızın kent ile ilgili alınan kararlarda fikir beyan ederek yönetim sürecine etkin katılımlarınızı istiyoruz. Kentimiz her şeyin en güzelini hak ediyor. Bizler bir işi yaparken sizlerin de fikirlerini almak istiyoruz. Van için en doğru olan kararları birlikte istişare ederek alalım. Daha yaşanabilir ve modern bir kent için birlikte çalışalım” dedi.

Toplantıda, kaldırım işgalleri, rezidans ve motel denetimleri, mesken alanları içinde bulunan ibadethane ve eğitim kurumu gibi yerlerin yanında içki satan yerlerin tespit edilmesi, mezbahana dışında kaçak hayvan kesimlerinin engellenmesi, kentin muhtelif yerlerinde bulunan ruhsatsız otoparkların kayıt altına alınması, seyyar satıcıların gerekli uyarılar yapılarak pazar alanlarına yönlendirilmesi, şehir merkezinde bulunan, demirci, mermerci, lastikçi ve benzeri işletmelerin şehir dışında uygun alanlara taşınması, imalat yapan fırın, lokanta gibi işletmelerin hijyen ve ruhsat denetimlerinin yapılması ve emniyet güçlerinin de desteğiyle sokak ve caddelerde park yasağı bulunan alanlarda parklanmanın önlenmesi için mücadele edilmesi kararlaştırıldı.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler