Van’da Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var projesinin protokolü imzalandı

Van’da Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var projesinin protokolü imzalandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa uygulayacağı "Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var" projesinin protokolü imzalandı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, il ve ilçelerde kurulacak olan komisyonun uygun göreceği üreticilere 100 bin TL'ye kadar faizsiz kredi kullanma imkanı verileceğini söyledi.

50 bin TL'ye kadar da ilave ek faizsiz kredi kullanma imkanı sunulacağını ifade eden Vali Bilmez, “Maliye Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve Ziraat Bankası arasında ortaklaşa hazırlanan proje insanlarımızın köylerine dönmesini inşallah ciddi anlamda teşvik etmiş olacak. 100 bin TL kredi kullanan bir vatandaşımız, hiç faiz olmadan, bu parayı 7 yıl içinde geri ödeyecek. Ama bunun bazı şartları var. Bu ciddi bir imkan ve ciddi bir destek. Bu projenin ilimizde hayata geçmesinde emeği olan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Maliye Bakanımıza, Tarım Bakanımıza, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğüne hem şahsım, hem Van halkı adına teşekkür ediyorum, şükranlarımız sunuyorum. Projenin ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, umarım çok sayıda kişi bu projeden yararlanır. Bu projeden yararlanmak için kişi sınırlaması da yoktur. Şartları tutan herkes bu projeden faydalanabilir. Tekrar projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas da çiftçilere verilen desteğin faizsiz oluşu hem çiftçileri rahatlatacağını hem de bölge de hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Törende Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş  ise projenin hedeflerini anlatan bir sunum yaptı.

Projenin protokolü, Vali Mehmet Emin Bilmez ile Ziraat Bankası Van Bölge Müdürü Turgut Arvas arasında imzalandı.

Törene kamu kurumlarının temsilcileri ile oda başkanları katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler