Van'da Kudüs'e destek programları devam ediyor

Van'da Kudüs'e destek programları devam ediyor

Filistin ve Mescid-İ Aksa'da artarak devam eden siyonist işgal rejimi zulmünü tel'in etmek amacıyla Eski Emniyet Kavşağı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, araç konvoyu oluşturdu.

Sık sık tekbirlerin getirildiği ve siyonist işgal rejimi aleyhine sloganların atıldığı konvoy Hazreti Ömer Camii önünde yapılan basın açıklaması ile son buldu.

STK'lar adına basın açıklamasını okuyan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Van Şube Başkanı Alaaddin Demirel, siyonist işgal rejiminin, 1948 yılından itibaren sistemli olarak devam ettirdiği saldırı ve katliamlarında; Filistinli kardeşlerimizi şehit etmeye, evlerinden ve topraklarından çıkarmaya, masum insanları tutuklamaya, tecavüz, küstahlık ve şımarıklığına dünya kamuoyunun gözü önünde devam ettiğini hatırlattı.

Siyonist işgal rejiminin mübarek Ramazan ayında başlattığı ve Ramazan Bayramı’nda devam ettirdiği saldırılarda; 200’e yakın Filistinli kardeşimizin şehit olduğunu ve binlerce Filistinli kardeşimizin de yaralandığını belirten Demirel, "Şehit olanların 60’ı çocuk yaşta Filistinli kardeşlerimiz. Kundaktaki bebeklerden, sokakta oynama çağına gelmiş çocuklara, delikanlı genç kardeşlerimizden, hamile annelere, genç yaşlı demeden Filistinli kardeşlerimiz şehit düşmüştür." dedi.

"Amerika ve Avrupa tavırları ile bizleri şaşırtmamışlardır"

İşbirlikçi Amerika ve Avrupa başta olmak üzere siyonizmin kölesi olmuş ülkelerin gerçeği görmeme hususundaki tavırlarına şaşırmadıklarını ifade eden Demirel, bu devletlerin kuruldukları günden bu yana Batılın yanında yer olmaya devam etiklerini, katliamlara ortak olduklarını ve yaşananlara sessiz kaldıklarını aktardı.

Birleşmiş Milletler, NATO, ABD ve Avrupa Birliği'nin, siyonist işgal rejiminin her sapkınlığına el altından ya da açıktan destek olduklarını anımsatan Demirel, "Bu kuruluşların İslam âlemine ve insanlığa zerre kadar faydası yoktur. Kuruluş amaçları terörist israili yaşatmak ve israilin terör örgütü olarak dünyaya hükmetmesine zemin hazırlamaktadır." ifadelerini kulandı.

"İncirlik ve Kürecik başta olmak üzere ABD ve siyonistlere hizmet eden üsler kapatılmalıdır"

İşbirlikçi siyonist örgütlere karşı bir an önce İslam Birliği’nin kurulması gerektiğini dile getiren Demirel, şunları söyledi:

Ülkemizde yer alan ABD’nin ve siyonist yapıların İncirlik ve Kürecik başta olmak üzere üstlerinin bir an önce kapatılması gerekmektedir. Öte yandan terörist israil ise vicdan sahibi insanlara haber ulaştırma noktasında çalışma yapan basın kuruluşlarının binalarına saldırmaktadır. İşgalcilerle birlikte Filistinli kardeşlerimize yapılan haince saldırıların, ilk Kıblegahımız Mescid-i Aksa’ya karşı küstah baskınların ve tecavüzlerin dünya kamuoyunda yer almaması için gayret göstermektedir. Ancak saldırıların başladığı ilk günden itibaren Türkiye ve İslam ülkeleri başta olmak üzere dünyanın dört bir noktasından Filistinli kardeşlerimize destek mesajları gelmekte, hangi dinden ya da ırktan olursa olsun vicdan sahibi insanlar ellerinde Filistin bayrakları ile meydanlara inip, hep bir ağızdan israilin terörist olduğunu haykırmaktadır. Tarih boyunca görüldüğü gibi yenileceklerini anlayan zalimler, azgınlıklarını şiddetlendirmiştir. Tüm azgınlıklarına, şiddetli saldırılarına rağmen ise yenilmişlerdir. Çünkü onların akıl edemedikleri bir şey vardır; o da Allah’a karşı savaşan herkes yenilecektir ve Allah’tan başka güç yoktur. Terör örgütü israilin işgal ettiği Kudüs ve Filistin topraklarından sökülüp atılacağı günler çok yakındır. Sadece güçten anlayan İsrail’e, Filistinli kardeşlerimiz ve birlik içerisinde olan Müslümanlar en büyük tokadı yakında vuracaklardır.

"Dünyaya huzur terörist israilin yok olmasıyla gelecektir."

Demirel son olarak şunları söyledi. "Bugün Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) başlattığı kutlu yolculuğun izinden giden Hazreti Ömer’in, Selahaddin Eyyubilerin, Yavuzların, Abdülhamitlerin, Hasan El Bennaların, Seyit Kutupların, Necmettin Erbakanların, Şeyh Ahmet Yasinlerin, Filistinli direniş önderlerinin devam ettirdiği büyük Kudüs yürüyüşünde bayrağı teslim alma vaktidir. Bu kutlu yolculukta milyonlarca Kudüs gönüllüsü olarak başlattığımız Büyük Kudüs Konvoyu şu anda tüm Türkiye’de 81 ilde gerçekleştirilmekte ve dualarımızla Filistin’de özgürlük için mücadele eden kardeşlerimizin yanında yer aldığımızı tüm Türkiye’de kardeşlerimiz göstermektedir. Başlattığımız bu mücahedemiz; başta Kudüs olmak üzere tüm İslam beldeleri ve mazlum coğrafyalar kutlu bir zaferle siyonizmden kurtulana dek devam edecektir."

Program, yapılan duanın ardından sona erdi. 


Van'da Kudüs'e destek programları devam ediyor

Van'da Kudüs'e destek programları devam ediyor

Van'da Kudüs'e destek programları devam ediyor

Van'da Kudüs'e destek programları devam ediyor

Van'da Kudüs'e destek programları devam ediyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler