Van'da makine ekipman desteği başladı

Van'da makine ekipman desteği başladı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Alt programına başvurular başladı.

VAN - Gıda Tarım ve Hayvancılık Van İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi müracaatları 26.06.2013 tarih ve 28689 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2013/27 no'lu Uygulama Tebliği ile başlamıştır" denildi.


Açıklamanın devamında ise, "Uygulanan makine ekipman alımları için çiftçilere yüzde 50 hibe desteği verileceği, desteklemenin 26.06.2013'te başladığını ve son başvuru tarihinin ise 22.07.2013 olduğu bildirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.


Desteklemenin temel amacının, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin çiftçi tarafından kullanımını yaygınlaştırmak olduğu belirtilen açıklamada, "Daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan çiftçilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerine katkı vererek rekabet edilebilirliği sağlamak olan 'Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı' ilimiz tarımına önemli katkılar sunmaya devam etmektedir" ifadeleri yer verildi.


Öte yandan başvuruların Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine yapılabileceği, ayrıntılı bilgi için Van İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veya www.tarimreformu.gov.tr, www.vantarim.gov.tr internet sayfaları ziyaret edilebileceği belirtildi.(Nihat Bozkurt - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.