Van’da mezbahanesi olmayan ilçe kalmayacak

Van’da mezbahanesi olmayan ilçe kalmayacak

Van Büyükşehir Belediyesinin, başlattığı çalışma kapsamında her ilçeye mezbahane kurulacak.

Van Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştiraklar Daire Başkanlığı tarafından ilçe yatırımları kapsamında 6 ilçede tam donanımlı ve modern mezbahane inşa ediliyor.

Çatak ve Muradiye ilçelerinde inşa edilen mezbahanelerin yapımı tamamlanırken, Gevaş, Çaldıran Bahçesaray ve Saray ilçelerinde ise çalışmalar devam ediyor.

Konuya ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştiraklar Daire Başkanı Fazıl Kaya, Çatak ilçesinde yapılan modern mezbahanenin hizmete açıldığını belirterek, “Muradiye ilçemizdeki mezbahanemizin de yapımı tamamlandı. Yine Gevaş ilçemizdeki ziyaretleri sırasında Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Murat Zorluoğlu’nun talimatlarıyla temelini attığımız mezbahanemizde çalışmalar devam ediyor. Şu ana kadar Gevaş’taki vatandaşlarımız hayvanlarını gelişi güzel kestiriyorlardı. Yıl sonuna kadar tamamlamayı planladığımız modern ve hijyenik mezbahanemizle birlikte vatandaşlarımız artık hayvanlarını veteriner hekimi gözetiminde keserek daha sağlıklı et tüketebileceklerdir. İlçelerimizde inşa ettiğimiz mezbahanemizde günlük ortalama 100 küçükbaş ve 50 büyükbaş hayvan kesimi yapılabilecek. İhtiyaç durumunda buralar 7/24 hizmet vererek bu kapasiteyi arttırabilecek." dedi.

Çaldıran ilçesinde Doğu Anadolu Projesi (DAP) ile birlikte bir mezbahane çalışması başlattıklarını da sözlerine ekleyen Kaya, Saray ve Bahçesaray ilçelerinde yapılacak olan mezbahanelerle birlikte Van’da mezbahanesi olmayan ilçe kalmayacağını ifade etti.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.