​Van'da minikler ilk kez itfaiyecilerle tanıştı

​Van'da minikler ilk kez itfaiyecilerle tanıştı

​Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığını ziyaret eden okul öncesi öğrencileri ilk kez itfaiye erleri ve itfaiye araçları ile tanıştı.

Özel İlk Adım Kreş ve Gündüz Bakım Evi öğrencileri Büyükşehir itfaiyesini ziyaret etti. İlk kez karşılarında itfaiyecileri gören minik çocuklar, itfaiyeci ekipmanlarını inceleyip itfaiyecilerle tanıştılar.

Miniklere itfaiye araçlarını tanıtan itfaiye erleri, yangınların çoğu zaman dikkatsizlik ve ihmal sonucu meydana geldiğine dikkat çekerek miniklere, ateş ve ateş kaynaklarından uzak durmaları uyarısında bulundular. Minik çocuklar ayrıca siren sesi eşliğinde itfaiye araçlarının sepetine binme heyecanını da yaşadı.

Yangın anında aranması gereken numaranın, Türkiye'nin her yerinde aynı olduğu ve kesinlikle ezberlenmesi gerektiği vurgulayan itfaiyeciler, 110 yangın ihbar hattı numarasını tüm miniklere, "1", "1", "0" diye tekrarlattı.

Ziyarette miniklere yaklaşan kış mevsimi sebebiyle olası yangın ve karbon monoksit gazı zehirlenmelerine karşı kendilerine verilen el broşürlerini ise ailelerine götürmeleri istendi.

İtfaiyeciler ve itfaiye araçları ile ilk defa tanışan minikler burada yaşadıkları eğlenceli dakikaların ardından öğretmenleri gözetiminde buradan ayrıldı.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.