Van’da Muhammed-i sevda on binlerin katılımıyla başladı

Van’da Muhammed-i sevda on binlerin katılımıyla başladı

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Van'da düzenlenen “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” etkinliği on binlerce Peygamber aşığının katılımıyla başladı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) dünyaya teşrifinin yıl dönümü münasebetiyle mevlid etkinliği düzenledi.

Kale Miting Alanı’nda düzenlenen “Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed” adlı program, on binlerce Vanlı Peygamber aşığının katılımıyla başladı.  Etkinlik öncesi okunan ezanın ardından alanda cemaatle öğle namazı kılındı.

Mustafa Öztunç’un sunduğu “Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temalı büyük etkinlik, saat 13.30’da Nurullah Balka’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlikte, sık sık tekbir ve salavatlar getiriliyor. 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ve ardından mevlidin okunması için mevlidhanlar; Rıdvan Arslan, Zafer Yaren, Yakup Kazak ve Derviş Madsor platformdaki yerini aldı. Mevlithanların okuduğu mevlid ile devam eden etkinlikte, halkın okunan mevlitlere eşlik ederek gözyaşı döktüğü görüldü.

Etkinlikte; HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Mehdi Oğuz, İl Başkanı Fevzi Doğan, STK temsilcileri, çok sayıda âlim ve kanaat önderleri hazır bulundu.

Okunan mevlitlerle halkın gözyaşı döktüğü “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği, on binlerce Peygamber aşığının katılımıyla büyük bir coşku ve heyecanla devam ediyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler