Van'da Ortanca Mahallesi de karantinaya alındı

Van'da Ortanca Mahallesi de karantinaya alındı

Van'ın Özalp ilçesi Eğribelen Mahallesi'nden İpekyolu'na bağlı Ortanca Mahallesi'nde kurulan taziyeye katılan bir kişinin Coronavirus testinin pozitif çıkması ve başkasına bulaştırması üzerine mahalle karantina altına alındı.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, Ortanca Mahallesi'ndeki taziyeye katılıp Özalp'ın Eğribelen Mahallesi'ne giden bir kişinin ve bununla temas kuran başka bir kişinin (toplam 2 kişi) Coronavirus testinin pozitif çıkması üzerine mahallenin İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararla karantinaya alındığı belirtildi.

Van'daki karantina bölgelerinin son durumu da şu şekilde paylaşıldı:

Başkale İlçesinde Esenyamaç, Albayrak, Örmetaş Mahallesi ve Poyrazalan mezrası; Gürpınar İlçesinde Günbaşı, Umut Mahallesi ve Üzengi Mezrası; İpekyolu İlçesinde Ortanca, Karakoç, Gövelek, Arıtoprak Mahalleleri, Bostaniçi Mahallesi Ertuş caddesi 1,2,3,4. sokaklar, Cevdet Paşa mahallesi Selçuklu Sokakta bir apartman, Selimbey Mahallesi Üçevler sokakta bir apartman, Selimbey Mahallesi Dabbağolu sokak; Çaldıran İlçesinde ise Salahane mahalleleri.

Açıklamanın devamında, tedbir amaçlı gözlem altında karantinaya alınan vatandaşların sayısının toplam 40 bin ve şu anda gözlem altında olanların sayısının ise 10 bin olduğu ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.