Van'da PKK operasyonu: 21 gözaltı

Van'da PKK operasyonu: 21 gözaltı

Van'da PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 21 şüpheliden 12'si çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Van'da PKK'ye yönelik 27 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 21 şüpheliden 12'si çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı belirtildi.

Konuyla ilgili Jandarma İl Komutanlığından yapılan açıklamada, "Erciş C.Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu ve Van İl J.K.lığınca yürütülen soruşturma kapsamında; 20 Ocak ve 23 Ocak 2019 tarihlerinde “PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak ve Yardım Yataklık Etme” suçunu işledikleri yönünde kuvvetli şüphe bulunan şahıslara yönelik Erciş İlçesinde 27 ayrı adreste eş zamanlı icra edilen operasyon sonucunda yakalanarak gözaltına alınan 21 şüpheliden; 12’si sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanmış, 8 şahıs hakkında adli kontrol kararı verilmiştir." denildi.

8 şüpheli gözaltında

Van'da PKK'ye yönelik yapılan bir başka operasyonda ise 8 şüpheli gözaltına alındı. Konuyla ilgili Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"23 Ocak 2018 günü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, PKK/KCK silahlı terör örgütü adına kırsal alanda faaliyet yürüten, mali destek sağlayan ve günümüz itibariyle kırsaldan dönen şüphelilere yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda; M.T. Ş.A. D.K. F.D. İ.D. E.Ş. M.D. ve M.D. isimli 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır."Açıklamanın devamında, gözaltına alınan şüphelilerin ikamet, işyeri ve üst aramalarında; bir adet kurusıkı tabanca, 10 adet kurusıkı fişeği ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildiği belirtildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler