Van'da PKK operasyonunda 8 gözaltı

Van'da PKK operasyonunda 8 gözaltı

Van'da güvenlik güçleri tarafından yapılan çalışmalar kapsamında 8 şüpheli gözaltına alınırken; silah, el yapımı patlayıcı (EYP) ve molotof kokteyli ele geçirildi.

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "14 Ağustos 2019 tarihinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, PKK/KCK bölücü terör örgütünün 15 Ağustos 1984 tarihinde Siirt'in Eruh ilçesinde ve Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde gerçekleştirdiği silahlı eylemlerin yıl dönümünü bahane ederek güvenlik güçlerine taş, molotof, EYP, havai fişek atmak suretiyle yasa dışı gösteriler gerçekleştireceği tespit edilen şahıslara yönelik il merkezinde operasyon yapılmıştır. Operasyonda 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken ikamet ve üst aramalarında ise bir adet Alman marka makaralı tabanca, 4 adet şarjör, 6 fişek, 20 adet kurusıkı tabanca fişeği, bir kutu 16'lı havai fişek ve dijital materyal ele geçirilmiştir." ifadelerine yer verildi. 

Öte yandan Edremit ilçesi Selahaddin Eyyubi Mahallesi'nde bulunan metruk bir binada yapılan aramada ise 38 adet molotofkokteyli, bir adet amonyum nitrat ve çivi ile güçlendirilmiş mutfak tüpünün (el yapımı yatlayıcı) ele geçirildiği bildirildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler