​Van'da Sarıkamış Şehitleri için yürüyüş yapıldı

​Van'da Sarıkamış Şehitleri için yürüyüş yapıldı

​Van'da Sarıkamış'ta donarak hayatını kaybeden askerler için meşaleli yürüyüş yapıldı.

Van Büyükşehir Belediyesi Valilik, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sarıkamış Şehitleri için program düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Van Valiliği ve Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 1’inci Dünya Savaşı’nda Van’dan Hoy cephesine cephane taşırken, çoğunluğu soğuktan donarak şehit düşen 120 Vanlı çocuk için meşaleli yürüyüş düzenlendi.

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce “Gençlik Şühedanın İzinde” sloganı ile düzenlenen yürüyüşte, 120 Vanlı çocuk ellerinde meşaleler ile yürürken, tekbir sloganları attı.

Soydan Kavşağında yer alan İpekyolu Gençlik Merkezinde başlayan yürüyüş, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki Kurtuluş Parkı’nda bulunan 120 Vanlı çocuk anıtına kadar sürdü.

Burada konuşan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, “Sarıkamış Şehitlerini Anma’ programımızı bugün ikindi namazı sonrası ruhlarına okunan hatım ve dua ile başladık. Bu şehadette biraz daha iz bırakan Vanlı 120 kahraman çocuğumuzu da ayrı bir programla anmak istedik. Bu yüzden bu akşam Vanlı 120 çocuğumuz için meşaleli yürüyüş gerçekleştirdik.” dedi.

Etkinlik yapılan dua, tekbir, salavat ve 120 gencin anıtına karanfil bırakılmasıyla son buldu.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.