Van'da sokağa çıkma yasağından sonra hayat durma noktasına geldi

Van'da sokağa çıkma yasağından sonra hayat durma noktasına geldi

Coronavirus (Covid-19) tedbiri kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra Van sessizliğe bürünerek adeta hayalet şehre döndü.

İçişleri Bakanlığı tarafından Coronavirus (Covid-19) ile mücadele kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak ilinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Yasağa uymayanlara para cezası veriliyor

Yasak kapsamında dışarıya çıkmalarına müsaade edilen meslek gruplarının dışında, sokağa çıkanlara 3 bin 182 TL para cezası veriliyor.

Polis ekiplerinin denetimlerini sıklaştırdığı Van'da, insanlar dışarı çıkmayıp evlerinde kaldılar. Ayrıca yasağa uymayıp dışarı çıkan yaya ve sürücülere para cezası verildi.

Van'ın en işlek caddeleri sokağa çıkma yasağından sonra tamamen boşaldı

Van'ın en işlek caddeleri olan Cumhuriyet ve Maraş caddeleri dün saat 14.00'da İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile yaya ve araç trafiğine kapatılmıştı. Dün gece saatlerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra ise cadde ve sokaklar tamamen boşaldı.

Cadde ve yollar MOBESE'lerden kontrol ediliyor

Polis ekipleri resmi ve özel araçlarla Van'ın cadde ve sokaklarında devriyeler atarak insanların yasağı delmelerine müsaade etmiyor. Ayrıca şehir merkezindeki kritik noktalarda bulunan MOBESE kameralarında da sokak ve caddeler kontrol ediliyor.

Helikopterler ile havadan kontroller yapılıyor

Güvenlik önlemleri kapsamında, helikopterler de ara ara havadan kontroller yaparak olası ihlallerin önüne geçmeye çalışıyor.

Belediye ekipleri sokak hayvanlarını unutmayarak yiyecek bıraktı

Ayrıca belediye ekipleri de sokaklarda yalnız kalan sokak hayvanları için parklara bırakılan mama kaplarına kedi ve köpek maması bırakarak hayvanların aç kalmamaları için çalışıyorlar.

İnsanlardan boşalan Van sokak ve caddelerinde, sadece kuşların cıvıltıları duyuluyor.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.