Van'da sokak hayvanları kısıtlamalarda da unutulmadı

Van'da sokak hayvanları kısıtlamalarda da unutulmadı

Van Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma kısıtlamasında hayvanseverlerle birlikte kentteki kırsal alan ile odak noktalarına sokak hayvanları için mama ve su bıraktı. Veteriner hekimler tarafından hayvanların iç ve dış parazit aşıları da yapıldı.

Dondurucu soğukların etkili olduğu Van'da sokak hayvanlarını unutmayan Büyükşehir Belediyesi, hayvanların aç kalmaması için yoğun bir çalışma yürütüyor. Şehrin dışındaki bölgelerde ve odak noktalarında besleme yapan ekiplere, İpekyolu ilçe Belediyesi ve bir grup gönüllü hayvansever de eşlik etti.

Bostaniçi Mahallesi Sıhke Gölü civarındaki alana gelen ekipler, hayvanseverlerle birlikte sokak köpeklerine mama yedirip su içirdi. Yavru köpeklerin iç dış parazit aşılarını da yapan Büyükşehir Belediyesi veteriner hekimleri, hayvanlar için bol miktarda mama ve su bıraktı. Ekipler, hayvanseverler eşliğinde farklı noktalarda besleme çalışmalarına devam ederken yaralı ve bitkin bulunan hayvanlar ise tedavileri yapılmak üzere Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine götürüldü.

"Günlük 70'ten fazla odak noktasına 300 kilogram mama bırakılıyor"

Hayvanseverlerle birlikte bu tür çalışmaları sıklıkla yaptıklarını belirten Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Adil Allahverdi, kent genelindeki 70 farklı noktaya günlük yaklaşık 300 kilo mama bıraktıklarını söyledi.

Yapılan çalışmaların hayvanserveri de mutlu ettiğini ifade eden Adil Allahverdi, “Bizler bugün kentteki hayvanseverlerle birlikte özellikle kentin dışında bulunan besleme odaklarımıza bol miktarda mama ve su bıraktık. Bugünkü çalışmamıza ilimizdeki hayvanseverler de bizlere eşlik etti. Görev ve sorumluluklarımızın farkındayız. Hayvansever arkadaşlarımızdan olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu bizleri memnun ediyor.” dedi.

"Hep birlikte sokak canlılarının yanındayız"

Sokak hayvanlarına herkesin sahip çıkması gerektiğini ifade eden Zişan Gündoğdu adlı hayvansever, “Bizler genel anlamda hayvanlarımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bugün de Van Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle birlikte il dışındaki noktalarda kalan hayvanlarımızı besledik. Yavruların karınları duydu. Mutlu olacaklar. Bizler de mutlu olduk. Umarım hep birlikte sokak canlarımızın yanında oluruz” şeklinde konuştu.

"Belediyemize duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz"

Kent dışındaki noktalarda besleme yapılmasının önemli olduğunu ifade eden hayvanseverlerden Sabriye Yazıcı ise “Bizler onların yanında olduğumuz sürece daha sağlıklı olacaklar. Karınları duyacak zaten Büyükşehir Belediyesinin günlük olarak besleme yaptığını biliyoruz. Buradaki hayvaların durumu da gayet güzel.” diye konuştu.

Farklı noktalarda gün boyu besleme yapan ekiplere kalabalık bir hayvansever grubu da eşlik etti. 


Van'da sokak hayvanları kısıtlamalarda da unutulmadı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler