Van'da sokak köpekleri tehlike saçıyor

Van'da sokak köpekleri tehlike saçıyor

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Buzhane Mahallesi’nde aç kalan sokak köpekleri bir kümese saldırdı. Saldırıda 70- 80 kümes hayvanı telef oldu.

Sabah ezanından öncesinde saldırıyı fark eden ev sahibi Remzi Özister, geçimini bu hayvanlardan yaptığını ve büyük zarara uğradığını ifade ederek, olaydan İpekyolu Belediyesi’ni sorumlu tuttu.

Belediye yetkililerinin sokaklardan topladıkları başıboş köpekleri kısırlaştırıp ve küpeleyip tekrar sokaklara bıraktığını dile getiren Özister, başıboş kalan sokak köpeklerinin de insanlara ve diğer hayvanlara saldırıp zarar verdiklerini belirtti.

Özister, “Sabah ezanına yarım saat kala kümesimiz sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Ben geçimimi bu tavuklar yapıyordum. Belediye tarafından yakalanan sokak köpekleri tekrar sokağa bırakılıyor ve bunlara düzenli olarak yiyecek verilmediği için bu şekilde milletin kümesine saldırıp tavuklarına zarar veriyor. Benim de 70-80 hayvanın bu şekilde telef oldu." dedi

“Belediye yetkilileri zararımı karşılarsın”

Beslediği kümes hayvanları ile geçimini sağladığını belirten Özister, “Bu hayvanlara ciddi masraflar yapıyordum. Zararım karşılansın. Bu sokaktaki başıboş hayvanlara da bir çare bulunsun. Bu sokak hayvanlarına yiyecekleri düzenli verilmediği için aç kalıyorlar. Milletin hayvanına saldırıp zarar veriyorlar.” dedi.

“Bu talihsiz olayın sorumlusu belediyedir”

Hayvanlarının başına gelen olaydan İpekyolu Belediyesi’ni sorumlu tutan Müfit Özister ise şunları söyledi:

“Belediye yetkilileri bu köpekleri götürüp kısırlaştırıyor, küpeleme yapıyor ve tekrar sokaklara bırakıyor. Aç kalan sokak hayvanları da hem insanlara hem de diğer canlılara saldırıp zarar veriyor. Bu hayvanların yerinde bir çocuk ta olabilirdi. Belediye aradığımızda muhatap bulamıyoruz. Bu organizasyonun belediye tarafından yapılması gerekiyor ama biz belediyeden muhatap bulamıyoruz. 10 bin TL kadar zararımız var. Bunun hesabını kime soracağız? Bu sokak hayvanlarını barınaklara götürüp orada bakmaları gerekiyor. Sokaklarda insanlar saat 20.00'den sonra yürüyemiyor. Aç kalan hayvan illaki saldırır. Ama bu hayvanlar veteriner eşliğinde barınaklarda bakıldığı zaman bunların vereceği zarar önlenmiş olur.”

Olay yerine gelen İpekyolu Belediyesi ekipleri de karşılaştıkları manzara karşısında çok üzgün olduklarını belirterek, ailenin zararını karşılanması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler.

Sokak köpeklerinin periyodik bakımlarının ve küpelemelerinin yapıldığını belirten ekip, hayvanların beslenmesini de yakından takip ettiklerini söylediler.

Ekip, kanun gereği sokak hayvanlarını sağlık kontrolleri, kısırlaştırma ve küpeleme işlemlerini yaptıktan sonra tekrar alınan yere bırakılması gerektiğini belirtti.

İLKHA


Sokak köpekleri tehlike saçıyor

Sokak köpekleri tehlike saçıyor

Sokak köpekleri tehlike saçıyor

Sokak köpekleri tehlike saçıyor

Sokak köpekleri tehlike saçıyor

Sokak köpekleri tehlike saçıyor

Sokak köpekleri tehlike saçıyor

Sokak köpekleri tehlike saçıyor

Sokak köpekleri tehlike saçıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum