Van’da uyuşturucu operasyonu: 12 kişi tutuklandı

Van’da uyuşturucu operasyonu: 12 kişi tutuklandı

Van’ın Gevaş ve Edremit ilçesinde uyuşturucu tacirlerine yönelik gerçekleşen operasyonlarda 12 kişi tutuklandı.

Van’ın Gevaş ve Edremit ilçesinde uyuşturucu madde ticareti, nakli ve depolanması faaliyetlerini yürüten kişilere yönelik yapılan operasyonlarda 12 kişi tutuklandı.

Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 17 Kasım 2016 tarihinde Gevaş ilçesinde bir TIR’da yapılan aramada 72 kilogram, 24 Ocak 2017 tarihinde Edremit ilçesinin Kurubaş mevkiinde durumunda şüphelenerek durdurulan bir araçta ise 33 kilogram uyuşturucu ele geçirildiği ve aynı olaylarla ilişkisi olan 12 kişinin ise tutuklandığı bildirildi.

Açıklamanın devamında, "17 Kasım 2016 tarihinde; İlimiz Gevaş İlçesi D100 Karayolu üzerinde oluşturulan uygulama noktasında durumundan şüphelenilerek durdurulan 33 EAM plaka sayılı dorsenin takılı bulunduğu çekici TIR'da yapılan aramada,  şoför yatağının arkasına zula yapılmış 72 kilogram 326 gram, 24 Ocak 2017 tarihinde; ilimiz Kurubaş Mevkiinde oluşturulan uygulama noktasında durumundan şüphelenilerek durdurulan bir araçta Lisa ve Şila isimli dedektör köpekleri ile birlikte yapılan aramada zula yapılmış vaziyette 33 Kilo 187 gram, toplamda 105 kilogram 513 gram eroin maddesi ele geçirilmiştir." denildi.

Olaylarla ilişkisi olan 12 kişinin 9 ve 10 Şubat 2017 tarihlerinde çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandıklarının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Elde edilen uyuşturucu madde ile ilgili olarak yapılan çalışmalar kapsamında 7 Şubat 2017 günü yapılan eş zamanlı operasyonda H.R.D, T.S, A.S, A.B, Y.Ö. isimli şahıslar ilimizde; S.Ö, O.Ö, Ç.Ö. ve S.Ç. isimli şahıslar ise Hakkâri ilinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan H.R.D, T.S, A.S, A.B, Y.Ö, S.Ö, O.Ö, Ç.Ö. ve S.Ç. isimli şüpheli şahıslar için hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte 9 ve 10 Şubat 2017 tarihlerinde çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanmıştır. 17 Kasım 2016 tarihinde N.S, 24 Ocak 2017 tarihinde R.A. ve K.T. isimli şahıslar ile birlikte toplam 12 şüpheli şahıs tutuklanmıştır." (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler