VANESOB Başkanı Berge, esnafa destek paketleri için teşekkür etti

VANESOB Başkanı Berge, esnafa destek paketleri için teşekkür etti

Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve esnafa 25 bin lira nakit kredi ve 25 bin lira ticari kart desteği ekonomik paketini açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a teşekkür etti.

Coronavirüsun ekonomiye getirdiği olumsuzlukların desteklerle azaltılabileceğini belirten Berge, esnaf ve sanatkârın yıllardır beklediği müjdeli haberlerin geldiğini belirtti.

Resmi borçların ertelenmesi, resmi kurumların kiracısı olan esnafın kirasını ertelemesi ve resmi kurumların kiracısı olan ve işyeri kapatılan esnaftan kira alınmaması gibi önlemlerin alındığını hatırlatan Berge, sicil affı, esnafa 50 bin TL destek ve çek düzenlemesinin son derece önemli adımlar olduğunu kaydetti.

Karşılıksız çek nedeniyle verilen hapis cezalarının ekonomik sorunlar nedeniyle ertelenmesinin ve sicil affının olumlu gelişmeler olduğunu dile getiren Berge, yeni düzenlemeler ve virüs salgını nedeniyle adeta can çekişen esnaf ve sanatkârın rahat bir nefes alacağını ifade etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.