Vanlı annelerin HDP İl Binası önündeki eylemi 8'inci haftasında

Vanlı annelerin HDP İl Binası önündeki eylemi 8'inci haftasında

Van'da, evlatları HDP tarafından kandırılarak dağa götürülen ailelerin mücadelesi devam ederken, eyleme katılan ailelerin sayısı 28'e yükseldi.

Farklı tarih aralıklarında evlatları dağa kaçırılan aileler evlatlarını HDP'den istiyor. Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen aileler HDP Van İl Başkanlığına kadar sloganlar atarak ilerledi.

Bu arada HDP İl Binasında bulunan bir kişinin eylem yapan ailelerin fotoğraflarını çekmesi üzerine aileler duruma tepki gösterdi. Bazı ailelerin taş ve çeşitli materyalleri HDP İl Binasında bulunanlara atmasıyla yaşanan kısa gerginlik polis müdahalesiyle son buldu.

Eyleme bu hafta katılan Zübeyde Kıpçak, oğlu Recep Kıpçak'ın 3 yıl önce kaçırıldığını belirterek çocuğunun hasta olduğunu ve nereye kaçırıldığını bilmediğini söyledi.

Zübeyde Kıpçak

Oğullarını İstanbul'a götürüp tedavi ettirdiklerini belirten anne Kıpçak, "Oğlumun nereye ve kimler tarafından kaçırıldığını bilmiyoruz. 3 yıldır haber alamıyoruz. Oğlumun bize ulaşmasını istiyoruz. Nerelerde olduğunu bize bildirsin." dedi.

Hüseyin Kıpçak

Baba Hüseyin Kıpçak ise oğullarının, durumundan kendilerini haberdar etmesini isteyerek şöyle konuştu: "2018 yılından beridir haber alamıyoruz. Benim çocuğum satıldı." ifadelerini kullandı.

Aileler, çocuklarını alıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.