Vanlı hacı adayları dualarla uğurlandı

Vanlı hacı adayları dualarla uğurlandı

Van'da hac ibadetini ifa etmek için mukaddes topraklara gidecek olan kafilelerin ilki, dua ve gözyaşlarıyla uğurlandılar.

Hac ibadetini ifa etmek için kutsal toraklara gidecek olan hac kafilelerinin ilki, İnzar Turizm aracılığıyla Van Ferit Melen Hava limanında dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Duygulu anların yaşandığı uğurlama programında, hacı adayları ve yakınlarının gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Düzenlenen programda konuşan İnzar Turizm Hac ve Umre Organizasyonu Van Şube Müdürü Nedim Songül, "Hacca gidecek ilk kafilemizi uğurlamak için buradayız. İnzar Turizm olarak Türkiye geneli 191 Hacı adayını göndereceğiz. Van'da ise 6 adayımız var. Hacı adaylarımız inşallah 45 günlük bir sürede orada kalacaklardır. Hacı adaylarımızı havayolu ile İstanbul Havalimanına oradan da uçak ile Medine'ye ulaştıracağız. İnzar Turizm olacak hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara uğurladığımız hacı adaylarımız gibi bizler de çok heyecanlı ve gururluyuz. Rabbim tüm hacı adaylarımızın haccını, dualarını ve ibadetlerini kabul etsin inşallah." ifadelerini kullandı.

Hacı adayı Mehmet Tasan ise duygularını şöyle ifade etti: "Rabbimize bize böyle bir fırsatı nasip ettiği için binlerce defa şükür ediyoruz. Üzerimize farz olan hac görevini inşallah hakkıyla yerine getirmek nasip olur. İçimizde tarifsiz bir mutluluk vardır. Çünkü kutsal topraklara gidiyoruz. Peygamber Efendimizin yaşadığı yerleri görüp ona olan özlemimizi biraz olsun gidereceğiz. Umarım herkese nasip olur gidip oraları görmek hac görevini yerine getirmek. Orada 45 günlük bir zaman geçireceğiz inşallah. Rabbim hakkıyla hac yapmayı ve haccımızı kabul eylesin inşallah." dedi.

Öte yandan hacca gidecek olan diğer hacı adayları da çok heyecanlı olduklarını belirterek, böyle bir duygunun herkese nasip olması temennisinde bulundular.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.