Vanlı minibüs şoförleri: "Zararına çalışıyoruz"

Vanlı minibüs şoförleri: "Zararına çalışıyoruz"

Türkiye'de Corona virüsünün daha fazla yayılmaması için yayımlanan genelgeye göre otobüs ve minibüslerde koltuk sayısının yarısı kadar yolcu taşınmasına izin verilecek.

Karara ilişkin konuşan Van'ın minibüsçü esnafı, tedbir amacıyla alındığı için kararı yerinde bulduklarını, ancak bu şekilde çalışamayacaklarını ifade etti.

Büyük bir mağduriyet yaşadıklarını belirten esnaf, yetkililerin sorunlarına yönelik bir çözüm yolu bulmalarını istedi.

Minibüsçüler adına konuşan minibüs şoförü Yusuf Sayar, minibüsçüler olarak çok zor günler geçirdiklerini kaydetti.

Karara uyduklarını dile getiren Sayar, “Bize bir sınırlama getirdiler. Minibüste bulunan koltukların yarısı kadar yolcu alabilirsiniz diye, biz de buna uyuyoruz ve bu bizim için bir sıkıntı teşkil etmiyor. Ama şoför çalıştıran arkadaşlarımız var. Bu minibüslerde sigortasız şoför çalıştırmak yasak olduğu için biz de bu arkadaşlara sigorta pirim borcu ödetiyoruz. Bu borçlar da çok yüksek olduğu için ödeyemiyoruz.” dedi.

“Zararına çalışıyoruz”

Vatandaşın mağdur olmaması için çalıştıklarını vurgulayan Sayar, 7 yolcuyla gidip geldiklerini, bu şekilde de çalışamadıklarını dile getirdi.

Yetkililere çağrıda bulunan Sayar, şunları söyledi: “Bize kontak kapatın evinizde oturun desinler. Biz de rahat rahat evimizde oturalım. O şekilde biz bu virüsün yayılımına karşı tedbir almış oluruz. Bu şekilde kendimizi koruyamıyoruz. Çünkü insanlarla ister istemez temasımız oluyor. Eğer bize bulaşırsa biz de alır evimize götürürüz. Bu şekilde yayılır. Bu şekilde bir tedbir alınmaz. Ya komple kapat diyeceksin ya da devam edin diyeceksin.”

“Minibüs esnafına da destek verilmesi gerekiyor”

Tüm minibüsçülerin mağdur olduğunu söyleyen Sayar, "Diğer iş sektörlerine nasıl ki destek veriliyorsa minibüs esnafına da destek verilmelidir. Çünkü bizim de işletmememiz var ve vergi ödüyoruz. Benim 150-200 bin lira kredi borcum var. Kamu bankaları borçları erteledi ama benim özel bankalara da borcum var. Onu nasıl ödeyeceğim? Bankalarla görüştüğümüzde bize faizli erteleme yapacağız diyorlar. Bütün Van’daki minibüsçüler mağdur durumdayız.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan yolcular tarafından memnuniyetle karşılanan uygulamaya uymayan kimi minibüs şoförleri, uyarılarak fazla yolcu alınmaması için ekipler tarafından kontrol ediliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.