Vanlı taksiciler mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

Vanlı taksiciler mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

Van'da çalışan taksici esnafı, Coronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararları desteklediklerini fakat alınan bu kararla işlerinin çok bozulduğunu ve çalışamadıklarını belittiler.

Fiziksel temas, hava yolu ile çok hızlı bulaşabilen Coronavirüs (Covid-19) salgınına karşı sosyal hareketliliği azaltmak adına yetkililer tarafından birçok önlem hayata geçirildi. Bunlardan bir tanesi de taksilerin plaka sayılarına göre çalışacak olmasıdır. Bu sayede daha az insanın taşınması sağlanarak insan hareketliliğinin azaltılması hedefleniyor.

Van Taksiciler Kooperatifi Başkan Yardımcısı Harun Türkmen, devlet yetkililerinin almış oldukları tedbirlerin gerekli olduğunu ve alınan tedbirleri desteklediklerini ifade ederek, taksici esnafının çok kötü durumda olduğunu söyleyerek iş yapamadıklarını belirtti

Ertelenen araç muayenelerini çok olumlu bulduklarını ifade eden Türkmen, bunun esnafa ve halka büyük bir katkı sağladığını belirtti.

"Devlet yetkilileri ne söylerse yapmaya hazırız"

Doğu halkı olarak devletin arkasında olduklarını ve devlet yetkililerinin söylediği her şeyi yapmaya hazır olduklarını ifade eden Türkmen, Van'daki taksicilerin İstanbul'daki taksiciler gibi iş yapamadıklarını bu yönüyle de doğudaki taksicilerin çalışamadıklarını belitti.

Türkmen, "Taksicilere getirilen tekli çiftli çalışma şekli birçok arkadaşımızı mağdur ediyor. Bizim belli müşterilerimiz var. Dışardaki herkesi almıyoruz. Alınan yeni kararla birlikte arkadaşlarımız, plaka sırasına göre gelip çalışıyorlar ama genelde içerisinde müşteri olmuyor. Telefonla arayan müşterilerimize gidiyoruz. O yüzden mağdur durumdayız. Tekli çiftli plaka sistemi, taksici esnafımızı mağdur etmiş durumda. Yine de kanunlara saygımız var." dedi

"Çalışmadığımız günlerde de müşteriler telefon açsa bile yasak olduğu için çıkamıyoruz"

Covid 19 virüsü nedeniyle işlerinin kötüleştiğini ve ekmek parası bile kazanamayacak durumda olan arkadaşlarının olduğunu söyleyen Türkmen, "Bu fedakârlıkları için de yetkililerden Allah razı olsun. Kredilerimiz ertelendi ve ne gerekiyorsa yapıyorlar ama taksici esnafımız mağdurdur. İş yapamıyoruz. Çalışmadığımız günlerde de müşteriler telefon açsa bile yasak olduğu için çıkamıyoruz. İşlerimizin ne zaman olacağını da bilmiyoruz. Yetkililerden ricamız, taksilerin yarısı bir gün çalışsın diğer yarısı diğer gün çalışsın. Ama çalışmadığımız günlerde de müşteri almamız yasaklanmasın. Bu sayede de arkadaşlarımız mağdur olmasın. Herkes telefon açan müşterisine gidebilsin ve ekmek parasını kazanabilsin." şeklinde konuştu.

İLKHA


Van'lı taksiciler mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

Van'lı taksiciler mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler