Vanlılar Cuma namazını kılamamanın hüznünü yaşadılar

Vanlılar Cuma namazını kılamamanın hüznünü yaşadılar

Bugün tedbir amacıyla kılınamayan Cuma namazından dolayı hüzünlü olan Vanlılar, bu musibetin Müslümanların üzerinden def etmesi için Allah'a dua ettiler

Dünyada ve ülkemizde görülen yeni tip Corona virüs (Covid-19) hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla çeşitli tedbirler alınıyor.

Bu anlamda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tedbir amacıyla Cuma ve vakit namazlarının cemaatle kılınmasına ara verilmesi kararı alındı.

Van'ın en eski camilerinden olan Hazreti Ömer Camisi'nin önüne toplanan Müslümanlar, Cuma namazı kılmak için camiye girmeye çalıştılar. Caminin giriş kapılarına asılan uyarı yazılarına rağmen Cuma namazını kılmak için camiye girmek isteyen cemaate polis ekipleri engel oldu.

Polis tarafından yapılan açıklamada, saat 13.00'a kadar caminin kapalı kalacağını bu saatten sonra dileyen kişilerin ferdi olarak öğle namazını kılabileceği söylendi. Cami bahçesinde de insanların kalabalık şekilde durmamaları için telkinlerde bulunan polis ekipleri, saat 13.00 itibariyle caminin kapılarını açarak Müslümanların camiye girmesine izin verdiler.

Cami önünde toplanan cemaat ise bu durumun tedbir amacıyla gerekli olduğunu söyleyerek manevi anlamda kendimizi düzeltmemiz gerektiğini ifade ederek bu hastalığın bir an önce bitmesi için Allah'a dua ettiler.

Her şeyin Allah'tan geldiğini söyleyen Aydın Çaldıranlı adlı vatandaş, hastalıklara karşı tedbir alınması gerektiğini söyleyerek, "Allah'tan daha güçlü kimse yoktur. O her istediğini yapar. Müslümanlar olarak maneviyatımızı kaybettiğimiz için Allah üzerimize belalarını gönderiyor. Allah bu musibeti üzerimizden kaldırsın. Bütün insanların üzerindeki bu hastalığı kaldırsın." dedi.

"Hastalığı veren Allah, onu aramızdan kaldıracak olan da Allah'tır"

Cemalettin Sogay adlı vatandaş ise Kürtçe yaptığı konuşmasında, Cuma namazının Allah'ın farz kıldığı bir namaz olduğunu ve mutlaka kılınması gerektiğini ifade ederek, "Dünyada ortaya çıkan bu virüs de Allah tarafından gönderilmiştir. Hastalığı veren Allah, bunu aramızdan kaldıracak olan da Allah'tır. Cami kapatarak önlem alamayız. Allah'a dayanıp ve O'na güveneceğiz ki Allah'ta bize şifa versin." ifadelerini kullandı.

Tarih boyunca ölümle sonuçlanan birçok hastalığın olduğunu söyleyen Sogay, "Bu virüs de o hastalıklardan bir tanesidir. Biz Allah'a hamd ediyoruz. Allah bu hastalığı bütün dünya devletlerinden ve İslam ümmetinin üzerinden kaldırsın." şeklinde konuştu.

"Abdest alıp beş vakit namazını kılan insan temizdir"

Tedbir almamız gerektiğini söyleyen Mehmet Yorgun adlı vatandaş ise şunları söyledi:

"Abdest alıp beş vakit namazını kılan insan temizdir. Mikroplardan sakınır. Bugün çok kötü bir durumdayız. Yüce Rabbim hayırlısını nasip etsin. Dünyanın en büyük liderleri görünmez bir mikrop karşısında aciz kaldılar." dedi.

Yorgun, "Cuma namazı Allah'ın emri ve bu emri yerine getirmemiz gerekir. Allah istese bu hastalığı her yerde sana ulaştırır. Cuma namazına da dua etmek için gidiyoruz. Caminin açık olması gerekir." diyerek şu dualarda bulundu:

"Yarabbi bu musibeti bizden uzaklaştır, bu virüsü veren sensin. Senden başka ilah yok! Sen bize merhamet eyle."

İLKHA


Vanlılar Cuma namazını kılamamanın hüznünü yaşadılar

Vanlılar Cuma namazını kılamamanın hüznünü yaşadılar

Vanlılar Cuma namazını kılamamanın hüznünü yaşadılar

Vanlılar Cuma namazını kılamamanın hüznünü yaşadılar

Vanlılar Cuma namazını kılamamanın hüznünü yaşadılar

Vanlılar Cuma namazını kılamamanın hüznünü yaşadılar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.