"Vatandaş odaklı hizmet anlayışını sürdürmeye çalışıyoruz"

"Vatandaş odaklı hizmet anlayışını sürdürmeye çalışıyoruz"

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, "Bakanlık olarak vatandaş odaklı hizmet anlayışını sürdürmeye çalışıyoruz." dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şırnak’a geldi. Çataklı’yı Şırnak Valisi Mehmet Aktaş karşıladı.

Valilik Toplantı Salonu'nda, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, okul aile birliği başkanları ve dernek başkanları ile yapılan görüşme öncesinde, Valilik şeref defterini imzalayan Çataklı, gazetecilere yaptığı açıklamada;  İçişleri Bakanlığı olarak valilikler aracılığıyla "vatandaş odaklı hizmet seferberliği" başlattıklarını belirterek bütün bürokratlarla sahaya indiklerini ve şu ana kadar 23 ili ziyaret ettiklerini söyledi.

Çataklı, bakanlık olarak, kamu hizmetlerinin kaliteli, hızlı, verimli ve ekonomik olarak sunulması, yönetimde katılımın sağlanması, bürokratik süreç ve işlemlerin azaltılarak, vatandaş memnuniyetini esas alan yönetim anlayışının ortaya konulmasının temel hedefleri olduğunu ifade etti.

"Devleti temsil etmek, milletin gönlünü kazanmakla olur"

Çataklı, bu hedef doğrultusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatları ile İZDES projesinin uygulanmasına başlandığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vatandaş odaklı hizmet anlayışının bakanlığımız taşra birimlerinin hizmet kapasitelerini ölçmek, merkez ve taşra birimleri arasındaki iletişimi geliştirmek, sahadaki görüş ve önerileri doğru şekilde merkeze iletmek, valiliklerimizdeki iyi uygulama örneklerini tespit ederek diğer illerimize bunları aktarmak amacıyla İZDES dediğimiz bir izleme değerlendirme projemiz var, bunu sürdürüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Devleti temsil etmek, milletin gönlünü kazanmakla olur' ifadeleri doğrultusunda İçişleri Bakanlığı olarak valiliklerimizde başlattığımız vatandaş odaklı hizmet seferberliği kapsamında, bakan yardımcılarımızın başkanlığında şu ana kadar 23 ilimizde programlar gerçekleştirdik. Kısa sürede diğer illerde de programlar yapmayı düşünüyoruz."

Çataklı, bakanlıklarınca uygulanan halk, il ekonomi ve muhtar toplantıları, trafik güvenliği, uyuşturucuyla mücadele, okul güvenlik koordinatörlüğü, okul servis araçlarının denetlenmesi gibi proje ve uygulamalar hakkında odalar, borsalar, muhtarlar, okul aile birlikleri ve sivil toplum örgütleriyle buluşup görüş alışverişinde bulunduklarını dile getirerek ''Bu projenin amaçlarından bir diğeri de bakanlığımız birimlerince sunulan emniyet, asayiş, trafik, 112 Acil Servis, nüfus, göç ve benzeri hizmetlerden yaralanan vatandaşlarımızla bire bir görüşüp hizmet kalitemizi ve vatandaş memnuniyetini ölçmektir." dedi.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıya Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanı Tuğgeneral Şakir Uslu, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanı Levent Tuncer, AFAD Dairesi Başkanı Salih Altınay, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Selami Yazıcı, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, okul aile birliği başkanları ve dernek başkanları katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.