Vatandaşlar Corona virüse karşı hangi tedbirleri alıyor?

Vatandaşlar Corona virüse karşı hangi tedbirleri alıyor?

​Çin'in Wuhan kentinden dünyaya yayılan yeni tip Corona virüs salgının ilk vakası Türkiye'de de görüldü. Sağlık Bakanlığı, virüsün yayıldığı ilk günden bu yana sıkı tedbirler alırken vatandaşlara da bu konuda önemli görevler düşüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 şüphesiyle tedavi altına alınan bir hastanın yapılan test sonucunun pozitif çıktığını söyledi.

Uzmanlar, kişisel temizlik ve hijyenin Corona virüsü salgını için hayati öneme sahip olduğuna dikkat çekerken Diyarbakır halkı, Corona virüs salgınından korunmak için uzmanların belirttiği kişisel bakım, dezenfektan sıvıların kullanımı, toplu alanlarda bulunmamaları ve temastan kaçınmaları gibi tavsiyelere uymaları gerektiğine dikkat çekti.

"Virüsten korunmamızın en büyük etkeni uzmanlarımızın söylediği gibi kişisel temizliktir"

Corona virüsü salgınından etkilenmemek adına temizliğe önem vermemiz gerektiğini belirten Ferhat Basutçu, "Corona virüs olayına daha çok bilimsel olarak yaklaşmamız gerekiyor. Bu noktada uzmanların önerilerini dikkate almalıyız. Bize düşen birtakım önlemleri aldıktan ve yerine getirdikten sonra ülke olarak hatta dünya olarak virüs salgınını yenebiliriz. Temizliğin imandan geldiğini bildiğimiz için virüse karşı sürekli temiz olmamız gerekiyor. Gün içerisinde sürekli ellerimizi yıkamalıyız. Bunun dışında tuzlu su ile sürekli ağza ve buruna gargara yapmalıyız. Yine temastan kaçınmamız gerekiyor. Kısacası virüsten korunmamızın en büyük etkeni kendimizi temiz tutarak yapacağımız mücadeledir." ifadelerini kullandı.

Corona virüse karşı bol sıvı tükettiğini belirten Müslüm Bektaş, "Sağlık Bakanımız dün gece resmî açıklamayı yaptı. Tabi Corona virüsün varlığını bildiğimiz için tedbirimizi daha öncesinden alıyorduk. Sağlık Bakanlığı Corona virüsünden korunmak için önemli 14 kuralı uygulamamız gerektiğini açıkladı. Bundan dolayı sürekli ellerimizi sıvı sabunla bol bol yıkıyordum. Bol sıvı tüketimini yapıyordum. Kalabalık ortamlardan kaçınıyordum. İnsanlarla tokalaşmamaya özen gösteriyordum. Kısacası birtakım önlemler alarak bu hastalığın bulaşmasını engelliyordum. 1 veya 2 ay bu şekilde tedbir alırsak havaların ısınmasıyla bu salgını rahatlıkla önleyebiliriz." dedi.

"Allah, bizlere rahmet edip felaketleri uyarı olarak göndererek toparlanmamızı istiyor"

Corona virüs olayına İslami çerçeveden bakmamız gerektiğini belirten Derviş Erkaçmaz, "Corona virüs meselesine İslami çerçeveden bakmak istiyoruz. Çünkü dünyayı gündemine alan bu salgının bizlere Allah tarafından bir uyarı olduğu bilinmesi gerekiyor. Böyle sıkıntıların baş göstermesinde toplum olarak imanımızı sorgulamamız gerekiyor. Tarih boyunca baktığımızda Rabbimiz, İslam'dan uzaklaştığımız vakit bizleri uyarmak için felaketler gönderdiğini biliyoruz. Allah'u Teâlâ bizlere rahmet edip felaketleri uyarı olarak göndererek kendimizi toparlamamızı istiyor. Dünya gündeminde olan Corona virüs için şunları da söyleyebilirim: Allah'u Teâlâ nitekim buyuruyor: 'Tedbirini al takdirini Allah'a bırak'. Bizler de bundan dolayı bu virüs için tedbirimizi alıp takdirini Rabbimize bırakıyoruz." şeklinde konuştu.

"En büyük tedbir namaz ve temizliktir"

Corona virüsün daha çok yaşlı kesimi etkilediğini belirten Abdurrahman Deniz, "Öncelikle araştırmalarda Corona virüsün, yaşlı insanları etkilediğini görüyoruz. Gençlerde ölüm ve etki oranı daha az görülüyor. Ben de bir yaşlı olarak illaki Corona virüsten etkilenebilirim. Fakat olacağa çare yok. Onu da biliyoruz. Bu hastalık için tedbir olarak namaz kılmamız gerekiyor. Günde 5 defa abdest alıp ellerimizi yüzümüzü yıkasak bu hastalığın bulaşmasını engelleriz. Çünkü en büyük tedbir namaz ve temizliktir." ifadelerini kullandı.

"Corona virüs gibi durumlar bir felakettir"

Corona virüs dışında dünya genelinde birçok sıkıntılı durumun olduğunu belirten Abdullah Taku, "Corona virüsten önce dünya genelinde birçok pisliğin olduğunu söylemeliyiz. Corona virüs gibi durumlar bir felakettir. Allah ıslah etsin bizleri. Corona virüsten korunmamız için ise uzmanların söylediği gibi; sağlıklı olup spor yapmamız gerekiyor. Ellerimizi sürekli yıkamalıyız. Para alışverişinde çok dikkatli olmalıyız." dedi.

"Dünya genelini etkileyen bu salgın hastalığı, bizleri endişelendiriyor"

Corona virüs salgınından dolayı panik yapıp korkmamamız gerektiğini belirten Metin Aydın, "Dünya genelini etkileyen bu salgın hastalığı, bizleri endişelendiriyor. Fakat bu salgını önlemek için tedbir almamız gerekiyor. Ayrıca panik yapıp kendimizi de durup dururken korkutmamalıyız. Tedbirimizi alıp cesaretli olmamız gerekiyor. Her şeyin kontrol edicisinin Rabbimiz olduğunu unutmayalım. Allah ne yazmışsa o olacaktır. Bundan kaçınamayız. Fakat tedbirimizi de almalıyız. Örneğin; ellerimizi sürekli yıkamalıyız. Dezenfekte sıvılarını kullanmalıyız." ifadelerini kullandı.

"Bu salgından korunmamız için doktorların söylediği kuralları uygulamalıyız"

Corona virüs salgınından korunmak için uzmanların önerilerini dikkate almamız gerektiğini belirten Berna İkto, '"Çin'de ilk Corona virüs tespit edildiği vakit, Türkiye'ye de geleceğini tahmin edebiliyorduk. Çünkü yurt dışına giden ve gelen birçok insanın olduğunu biliyoruz. Bundan dolayı dün Sağlık Bakanlığının yaptığı ilk resmî açıklama bizi çok şaşırtmadı. Sağlık Bakanlığının 'ilk Corona virüs vakası görüldü' açıklaması bizlerde endişe uyandırdı. Hatta bu sabah hastaneye geldiğimde birçok insanın maske taktığını gördüm. Bu salgından korunmamız için doktorların söylediği kuralları uygulamalıyız. Bunun için temizliğe çok önem vermeliyiz. Örneğin; az önce hastaneden çıkar çıkmaz lavaboya gidip ellerimi yıkadım. Bunun dışında korunmak için maske takmalıyız." şeklinde konuştu.

"Çocuklarımıza bu hastalıktan nasıl korunmaları gerektiğini öğretmeliyiz."

Çocuklara Corona virüsten korunmaları için gerekli eğitimin verilmesi gerektiğini belirten Azize Armağan, "Sağlık Bakanlığının açıkladığı Corona virüs olayından sonra halk olarak bir tedirginlik oluştu bizde. Sağlık Bakanlığının tavsiye ettiği önlemleri göz önüne alarak bu hastalıktan korunmamız için sık sık ellerimizi yıkamalıyız. Otobüslerde ve toplu taşıma araçlarında daha dikkatli olmalıyız. Para alışverişinde yine dikkatli olmalıyız. Çocuklarımıza bu hastalıktan nasıl korunmaları gerektiğini öğretmeliyiz. Bunun dışında insanlarla çok sık tokalaşmamız gerekiyor. İnşallah bunları yaparsak Corona virüs hastalığından korunabiliriz." ifadelerini kullandı.

İLKHA


Vatandaşlar Corona virüse karşı hangi tedbirleri alıyor?

Vatandaşlar Corona virüse karşı hangi tedbirleri alıyor?

Vatandaşlar Corona virüse karşı hangi tedbirleri alıyor?

Vatandaşlar Corona virüse karşı hangi tedbirleri alıyor?

Vatandaşlar Corona virüse karşı hangi tedbirleri alıyor?

Vatandaşlar Corona virüse karşı hangi tedbirleri alıyor?

Vatandaşlar Corona virüse karşı hangi tedbirleri alıyor?

Vatandaşlar Corona virüse karşı hangi tedbirleri alıyor?

Vatandaşlar Corona virüse karşı hangi tedbirleri alıyor?

Vatandaşlar Corona virüse karşı hangi tedbirleri alıyor?

Vatandaşlar Corona virüse karşı hangi tedbirleri alıyor?

Vatandaşlar Corona virüse karşı hangi tedbirleri alıyor?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.