Vatandaşlar özel sigorta şirketlerine karşı uyarıldı

Vatandaşlar özel sigorta şirketlerine karşı uyarıldı

Özel bir sigorta yetkilisi, son günlerde yaşanan şiddet olayları karşısında, bazı sigorta şirketleri tarafından teminatlı poliçe kesim işleminin durdurulduğuna dikkat çekerek, yapılan sözleşmelere ilişkin vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

BURSA – Türkiye’de son günlerde yaşanan toplumsal gerginlikler ve şiddet olayları, hayatımızın hemen her alanında olduğu gibi, sigorta sektörünü de yakından ilgilendirirken, uzmanlar konuyla ilgili vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarmaya devam ediyor.

 

Bursa’da faaliyet gösteren özel bir sigorta yetkilisi,  Bahtiyar Özdemir bazı sigorta şirketlerinin, özellikle toplumsal olayların yoğun olarak yaşandığı bölgelerde yangın, kundaklama vb. olaylar karşısında, teminatlı poliçeleri kesmeyi durdurduğuna dikkat çekerek, vatandaşları yapılan sözleşmeler konusunda dikkatli olmaya çağırdı.

 

Konuyla ilgili açıklamaları firma adına Yönetim Kurulu Başkanı Bahtiyar Özdemir yaptı. Özdemir bu gibi olayların yaşanma ihtimaline karşın, sigortalıların poliçelerinde terör teminatı olup olmadığı, hatta mevcut poliçelerde muafiyet uygulaması dahi olabileceği konusunda mutlaka titiz davranmaları gerektiğini belirterek, uzman ve deneyimli kişilerden destek almalarının önemli olacağını ifade etti.

 

“Kaskoda yer alan ‘full’ ibaresi sizi yanıltmasın!”

Terör olaylarına ilişkin sözleşmede teminat maddesi olmayabileceğini söyleyen Özdemir, “Kimi kaskolarda ‘full’ ibaresi yer almasına karşın içerisinde terör ile ilgili teminat bulunmayabilir. Grev, lokavt, halk hareketleri, kötü niyetli hareketler ayrı bir teminat olarak sözleşmede yer alır ancak terör olayları kendi başına ayrı bir teminattır. Bu noktada sözleşmenin doğru yapılması gerekiyor” dedi.

Özdemir daha sonra, “Bazı sigorta şirketleri tüm teminatları paket olarak sunmakta, bazı şirketler ise acente inisiyatifine bırakmaktadır. Deneyimsiz ve fiyat odaklı çalışan acentelerden dolayı, bu teminatlar poliçe kapsamına dâhil edilmediğinde, hasar durumunda ciddi sorunlar oluşmaktadır” diye konuştu.

 

“Sözleşmeyi iyi inceleyin!”

Sigorta şirketleri ile yapılan sözleşmelerin iyice okunup incelenmesi gerektiğinin altını çizen Özdemir son olarak, “Yurt geneline yayılabilen bu tür olaylar karşısında, oluşabilen her türlü zarar, eksiksiz olarak kasko sigortasından karşılanır. Ancak terör ve toplumsal olaylar sonrasında yaşanan zararlar, sözleşme içerisinde mutlak suretle bulunmayabilir. Bu teminat ek olarak belirlenir ve ilave bir ücretle ya da sigorta şirketinin müşterisine sormadan ücretin içine dâhil ederek verdiği teminatlardır. Yapılması gereken, doğru ve güvenilir bir sigorta acentesi ile anlaşıp, imzalanacak olan sözleşmenin en ince ayrıntısına kadar okunması ve eğer o teminat yoksa gerekli düzenlemelerin sözleşmeye mutlaka eklenmesi olacaktır” ifadelerini kaydetti.. (Zeki Aras –İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.