Vatandaşlar SYDV’de işlemlerin ağır aksak yürümesinden şikâyetçi

Vatandaşlar SYDV’de işlemlerin ağır aksak yürümesinden şikâyetçi

Diyarbakır SYDV’de işlemlerin ağır yapıldığını belirten vatandaşlar, yetkililerden yaşanan sıkıntıların giderilmesini istedi.

Diyarbakır’da aşı, süt ve ilaç katkı payı yardımı almak için Kayapınar ilçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) gelen vatandaşlar, uzun süren ve ağır işleyen işlemler nedeniyle sıkıntı yaşıyor.

Bir işlem için günlerce sıra beklediklerini ifade eden halk, kurum personelinin keyfi muameleleri ile karşılaştıklarını ileri sürdü.

Kızının aşı parası almak için gün boyu beklemek zorunda kaldığını dile getiren Saliha Akkaya, “İki gündür buraya gelip gidiyoruz. Evlerimiz uzak olduğu için 2 araba değiştirmek zorunda kalıyoruz. Sabah 07.00’de kızım kalkıp fiş almak için buraya geldi. Kızıma elinde fiş olduğu halde ‘Saat 15.00’de gelin size sıra gelecek’ dediler. Kızım 15.00’de geldi yine işlem yapamadı. Bakın kızım çocuklarıyla beraber sabahtan beri buradadır. Kurum personeli elini yavaş tutuyor.” dedi.

Bir başka mağdur Melekşah Temel ise sabah erkenden gelmesine rağmen işlem yapamadığını söyledi. Uzun süre beklemelerinin ardından mesainin bitmesiyle işlem yapamadan evine dönmek zorunda kaldığını ifade eden Temel, “Sabahın erken saatlerinde çocuklarımı bırakıp geldim ama işim olmadan geri dönüyorum. Yani boş boş bekliyorum. ‘Sistem yok’ diyorlar, yavaş ve keyfi davranıyorlar. Bakın mesai bitti. Bunu yapmasınlar. Sabah yaşlı bayanlar da gelmişti, işlem yapamadan geri döndüler.” ifadelerini kullandı.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler