​Vatandaşlardan işgalci çetelere tepki

​Vatandaşlardan işgalci çetelere tepki

​İşgalci siyonist çetelerin bir Filistinli kadını vahşice katletmesine tepki gösteren Batman halkı, siyonistlerin Müslümanların dağınıklığından cesaret alarak zulümlerini sürdürdüğünü söylediler.

İşgalci siyonistlerin Kudüs'le Ramallah arasındaki Kalendiya kontrol noktasında masum bir Filistinli kadını vahşice katletmesine yönelik tepkiler sürüyor. İşgalci siyonist çetelerin Filistinli kadını vahşice katletmesini lanetleyen Batmanlılar, siyonistlerin Müslümanların dağınıklığından cesaret alarak zulümlerini sürdürdüğünü söylediler.

Tüm Müslümanların siyonist zulmüne tepki gösterip ayağa kalkması gerektiğini ifade eden Batmanlılar, Filistin meselesinin tüm ümmetin meselesi olduğuna işaret ettiler. Siyonistlerin bütün dünyanın gözleri önünde katliamlarını sürdürdüğünü, kimsenin kılını bile kıpırdatmadığını vurgulayan vatandaşlar, işgalci çetelerin zulümlerine sessiz kalınmaması gerektiğini, aksi halde çetelerin katliamlarına devam edeceğini kaydettiler.

Müslümanların birlik olmalarından başka çarelerinin olmadığını belirten vatandaşlar, İslam ülkelerinin liderlerinin zulümlere karşı seslerini yükseltmeleri çağrısında bulundular.

“Bütün dünya ayağa kalkmalı”

Siyonistlerin terörde sınırı aştığını söyleyen Mehmet Can Yılmaz, “Geçtiğimiz günlerde masum kadına yapılan saldırıyı tüm İslam âlemine, kadınlara yapılmış bir saldırı olarak görüyorum. Tüm dünyanın gözü önünde bu vahşetin yapılması ve hiç kimsenin sesinin çıkmaması bir insanlık ayıbıdır. Filistin’e nasıl sahip çıkılmıyor? Bu insanlar nasıl oluyor da göz göre göre bu vahşeti yapabiliyor aklım ermiyor. İslam ümmeti yazıklar olsun diyebileceğimiz bir durumdadır. Bunlara Müslümanlar nasıl tepki göstermiyor? Hâlbuki çok büyük tepki gösterilmelidir. Masum bir kadına bu şekilde saldırılması affedilir bir durum değildir. Her gün içimizin yandığı durumlar oluyor. Bütün dünyanın ayağa kaldırılması lazım.” dedi.

“Müslümanlar israile karşı seslerini yükseltmeli”

Herkesin siyonistlere karşı tepkilerini ortaya koyması gerektiğini vurgulayan Abdülkadir Altsoy, “Bu israil gerçekten Müslümanların, ümmetin sessizliğinden faydalanarak çocuk, yaşlı, kadın demeden Filistin’deki Müslüman kardeşlerimizi şehit ediyor. Biz onları lanetliyoruz. Müslümanların israile karşı seslerini yükseltmelerini istiyoruz. Çünkü bu ümmet sorunudur. Aynı zamanda Filistin sorunu bütün dünyanın sorunudur. Bu vahşetlere karşı içimiz çok acıyor. Çok üzülüyoruz. Herkes israile karşı bir tepki ortaya koymalıdır. Bu siyonist bir çetedir, tarihten beri böyledir. Bütün dünyanın gözü önünde zulümlerine devam ediyor.” diye konuştu.

“Bu saldırı sessiz kalmamızdan kaynaklanmaktadır”

İşgalci siyonist çetelerin Filistinli masum kadına yönelik saldırısının tüm ümmete yapılmış bir saldırı olduğunu ifade eden Veysi Başaran ise şunları söyledi:

“Bu saldırı sessiz kalmamızdan kaynaklanmaktadır. Bizler bu saldırılara sessiz kalmasaydık israil bunlara cesaret edemezdi. Müslümanlar birlik olmalıdır. Böyle olursa israil zulmü duracak, geri adım atacak. Kadına yapılan saldırıda insanlığımızdan utandık. Bizler nasıl oluyor da hiçbir şey olmamış gibi rahat oturabiliyoruz? Bizim yapacağımız en büyük şey Müslümanların birlik olmasıdır. Eğer birlik olursak ne israil ne de başka dış ülkeler Müslümanlara karşı zulüm yapmaya cesaret edemez. Zulümler Müslümanların dağınıklığındandır. Müslümanların birlik olmasından başka çaresi yoktur. Özellikle yetkililer bu zulümlere sessiz kalmamalılar. Aksi halde israil katliamlarına devam edecektir. Müslümanlar toparlanmalı, zulme sessiz kalmamaları lazım.”

“İsrail cesaretini parçalanmışlığımızdan alıyor”

Siyonistlerin Müslümanların dağınıklığından cesaret alarak zulümlerine devam ettiğini belirten Suriyeli muhacir Menal Barakat, “Biz Müslümanlar bir olmadığımız için israil o kadını rahat bir şekilde katledebildi. Bu katliamların en büyük sebeplerinden biri de bazı İslam ülkelerinin liderleri Avrupalıların kölesi haline gelmesidir. Bugün kadınlara el atan israil yarın çocuklara da elini atacaktır. Neredeyse her hafta birkaç kişi öldürülüyor. Bu öldürmeler kendiliğinden olmuyor. Bunun sebebi de biz Müslümanların gaflet uykusunda olmamız, birbirimizle uğraşmamızdır. Aramızda İslam kardeşliğini tesis etmediğimiz müddetçe israil bizden korkmayacaktır. İsrail cesaretini parçalanmışlığımızdan alıyor. Tüm İslam ülkelerinin liderlerinin zulme karşı bir olmalarını istiyoruz. Böyle olursa israil bir daha cesaret alamaz. Bir olursak israil hiçbir şey yapamaz. İsrail nüfusu 3-4 milyondur. Müslümanlar ise bir buçuk milyardır. Sadece 100 milyon Müslüman bir olursa israil diye bir şey kalmaz. Biz Müslümanlar bir araya gelmeli, Filistin meselesini kendi meselemiz bilmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.