Vatandaşların 142 bin TL’sini dolandıran çete yakalandı

Vatandaşların 142 bin TL’sini dolandıran çete yakalandı

Bursa’da telefonla kendilerini polis, savcı ve askeri personel olarak tanıtarak vatandaşların 142 bin TL’sini dolandıran 4 kişilik çete yakalandı.

Bursa Emniyet müdürlüğüne bağlı polis ekiplerinin yaptığı  çalışmalar neticesinde yakaldığı 4 kişilik çetenin, kendilerini polis, savcı ve askeri personel olarak tanıtarak bu yöntemle 142 bin TL para kazandığı bildirildi.

Edinilen bilgililere göre il genelinde meydana gelen dolandırıcılık olaylarının aydınlatılmasına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; kendilerini polis, savcı ve askeri personel olarak tanıtan ve telefon ile vatandaşları dolandıran S.B, M.Ş, M.D ve B.Ö isimli dört şüpheli şahıs, Osmangazi İlçesinde kullandıkları araç ile birlikte yakalandı.

Yakalanan şahısların; 01 Aralık  günü N.A. isimli şahısı 60.000 TL,  22 Aralık günü M.H isimli şahısı 82.000 TL dolandırdıkları, ayrıca  ve  Eskişehir,İstanbul, İzmir ve Balıkesir İllerinde dolandırıcılık faaliyetlerinde bulundukları tespit edildiği öğrenildi. 

Şüphelilerden S.B.  isimli şahsın 15 ayrı suçtan dolayı arama kaydının bulunduğu, olaylarda mağdur olan şahısların, şüpheli şahısları kesin olarak teşhis etmeleri üzerine, şüpheli 3 şahıs hakkında dolandırıcılık suçundan düzenlenen tahkikat evrakı ile birlikte adli makamlara sevk edildi.

Aralarında yaşı küçük olan bir şahısın ise gerekli işlemler yapılmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğüne sevk edildiği belirtildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.