VEDAŞ'ın duyarsızlığı can aldı' iddiası

VEDAŞ'ın duyarsızlığı can aldı' iddiası

Van'ın Edremit ilçesinde VEDAŞ'ın elektrik dağıtımı yaptığı direkteki kaçak akıma kapıldığı belirtilen 16 yaşındaki genç hayatını kaybetti. Direkteki kaçak akımın defalarca VEDAŞ'a bildirildiğini ancak bununla ilgilenilmediğini ileri süren gencin ailesi,

VAN - Edremit ilçesinde VEDAŞ’ın elektrik dağıtımı yaptığı direkteki kaçak akım bir gencin hayatını kaybetmesine yol açtığı iddia edildi.

 

İddiaya göre; Van’ın Edremit ilçesinde oturan Açay ailesine ait evin bahçesinde, VEDAŞ’ın elektrik dağıtım direğinde kaçak akıma kapılan 16 yaşındaki Ömer Açay, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Van İpekyolu Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

Önceki gün gece 23.00 sıralarında meydana gelen olay hakkında İlke Haber Ajansına konuşan Ömer Açay’ın babası Yaşar Açay ile annesi Gülfer Açay, direkteki kaçak akımın defalarca VEDAŞ’a bildirildiğini ancak bununla ilgilenilmediğini ileri sürdü. VEDAŞ’ın bu konudaki duyarsızlığından dolayı çocuklarının hayatını kaybettiğini söylediler.

 

 

“Elini yıkarken elektrik akımına kapıldı”

Yaşar Açay, olayı şu şekilde aktardı: “Olay günü oğlumla beraber evin ön tarafında beton döktük. O gün yağmur da yağıyordu. İşimiz bittikten sonra oğlum bahçeye ellerini yıkamak için gitti. Gece olduğu için elini yıkamak için direğin ışığının altına gitti. El ve ayaklarını yıkamak isterken elektrik akımına kapıldı. O esnada ben de içerideydim. Çocuğumun çığlık seslerini duyunca koşarak geldim. Baktım ki oğlum direğe yapışık şekilde, bir kaç kez denedim, oğlumu kurtarmak istedim. Ama oğlumun kolları çıplak olduğu için direkten ayıramadım. En sonunda bacaklarına sarılarak onu direkten kurtardım. Oğluma baya müdahale ettim. Sünni teneffüs, kalp masajı yaptım ama fayda etmedi, çocuğumu kurtaramadım.” dedi.

 

 

“Benim yüreğim yandı, başkasının yanmasın”

Komşularının desteğiyle oğlunu Van İpekyolu Devlet Hastanesi’ne kaldırdığını söyleyen Açay, “Burada doktorlar da oğluma baya müdahalede bulundular. Bana, ‘Maalesef oğlunu kurtaramadık’ dediler. Hiçbir anne, babanın yüreğinin yanmaması için yetkilileri göreve davet ediyorum. Hiçbir anne, babanın yüreğinin yanmasını istemiyorum. Bu tür olaylara yetkililerin itina ile yaklaşmasını bekliyorum. Benim yüreğim yandı başkasının yüreği yanmasın.”şeklinde konuştu.

 

 

Elektirik direğinin elektrik kaçırdığını ifade eden Açay, “Direğin elektrik kaçırdığını söylediler.Bundan dolayı oğlum elektrik akımına kapıldı. Bu direk benim arsamın içerisinde yer alıyor. Zaten ben daha önce de bu direğin benim arsamdan çıkarılmasını istiyordum. Van depreminden buyana evimin elektrik saati mühürsüzdür. Defalarca dilekçe vermeme rağmen gelip yapmadılar. Kendi kendime: ‘Gelip elektrik saatini mühürlemeyen VEDAŞ, nasıl gelip de bu direği kaldıracak?’ diye düşünerek bunun için uğraşamadım. Böyle olacağını bilmiyordum. Yani ne bileyim acımdan konuşamıyorum. Ne diyeceğimi bilemiyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

“Aslanımı kaybettim”

Anne Açay ise oğlunu kaybetmenin acısını yaşadığını belirterek, “Ne konuşacağımı bilmiyorum. Size nasıl bir cevap vereyim. Aslanımı kurban verdim. Vallahi ne diyeceğimi bilmiyorum. Oğlumun kanını istiyorum. Konuşamıyorum. Ne isteyeyim bilmiyorum. Acımız büyük.” diye konuştu.

 

Sürekli oğlunun fotoğrafına sarılan anne Açay, ‘Sen benim aslanımsın, bana sarıl, kınalı kuzum, acım çok büyüktür.’ sözleriyle yürekleri burktu. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.