Vefa-Der'den 'İslam Kardeşliği' konulu program

Vefa-Der'den 'İslam Kardeşliği' konulu program

Diyarbakır Bismil ilçesinde Vefa-der üye ve gönlüleriyle dernek binasına misafir olarak katılan ilahiyatçı Cemal Özdemir İslam kardeşliği üzerinde konuşma yaptı.

DİYARBAKIR- Bismil'de hizmetlerini sürdüren Vefa-Der, üye ve gönüllülerine yönelik 'İslam Kardeşliği' konulu program düzenledi.

 

Programa konuşmacı olarak katılan ilahiyatçı Cemal Özdemir Hoca, ayet ve hadis ve sahabe hayatından örnekler vererek İslam kardeşliğinin önemini anlattı.

 

İlahiyatçı Cemal Özdemir konuşmasında "Bir ayette 'Ey iman edenler hepiniz Allah'ın ipine sımsıkı sarılınız parçalanıp dağılmayınız' diye buyurulmaktadır. İslam tarihine baktığımızda, Peygamber (S.A.V) ilk olarak Medine'ye hicret etiği zaman her şeyden önce, İslam kardeşliğini tesis ettiğini görürüz. Mekkeli bir Müslüman, Medineli bir Müslümanla kardeş oldu ve onun tüm malına da ortak oldu. Ensarlar Muhacirleri kucakladılar öz kardeşlerinden daha çok sevdiler bu fedakarlıklardan dolayı nice savaşlarda zaferler elde ettiler.Bu kardeşlik sayesinde Bedir'de 300 kişi bin kişiyi mağlup etti. Bunlar kardeşlikten gelen imanın gücüdür." dedi.

 

Ensar ve muhacirlerin kardeşlik ve fedakarlığının, tüm İslam alemine örnek olması gerektiğinin altını çizen Özdemir Hoca, "Hepiniz Ensar ve Muhacirin kardeşliğini örnek alınız ve kardeş olunuz. Birbirinizi çok seviniz. Bu şekilde olursak Müslümanlar dünyaya hakim olacaktır bu şekilde olursa Müslümanlar Allah'ın dinini bütün dünyaya hakim kılacaklardır." ifadelerine yer verdi.

 

Müslümanların parça parça olmasından dolayı, bugün kafirlerin bütün dünyaya egemen olduğunu belirten Özdemir Hoca, "Müslümanların birliği, vahdeti olursa bütün dünyaya hakim olacaklardır. Onun için Allah, tüm müminleri iman Allah'ın ipine sarılmaya davet ediyor. Kur'an'a, iman kardeşliğine davet ediyor ki hakimiyet onların olsun, hedeflerine ulaşsınlar, Allah'ın dinini tüm dünyaya hakim kılsınlar." dedi.(Hasan Gündüz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.