Velioğlu Avusturya İnnsbruck’ta anıldı

Velioğlu Avusturya İnnsbruck’ta anıldı

Hizbullah Cemaati’nin kurucu lideri Hüseyin Velioğlu, Avusturya’nın İnnsbruck şehrinde bulunan Said-i Nursi Camii’nin düzenlediği 'Şehitleri Anma ve Anlama' programında anıldı.

İnnsbruck Said'i Nursi Camii'nde düzenlenen "İslam şehitleri ve Şehit Rehber'i  Anma" programında başta 17 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’un Beykoz ilçesinde bir eve düzenlenen baskında katledilen Hizbullah Cemaati kurucu lideri Hüseyin Velioğlu olmak üzere İslam davası uğruna canını veren şehitler anıldı. Yapılan konuşmaların yanı sıra, Velioğlu’na ve atfen bestelenmiş ezgi ve şiirler seslendirilerek, sinevizyon eşliğinde Velioğlu’nun hayatından kesitler sunuldu.

 

Siraceddin Sunca'nın Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Said’i Nursi Cami Başkanı Ömer Sertkaya’nın selamlama konuşması ile devam etti.

 

Velioğlu’nun İslam’a yaptığı hizmet ve fedakârlıkların anlatıldığı programda bir konuşma yapan Avrupa Alimler Birliği Başkanı Molla Abdulkadir Aydın, sohbetine 1980'den 2000'e kadar olan dönemde İslami çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

 

Bu davanın, 3-5 kişinin kar kış demeden memleketin en ucra köşelerine giderek el vermesi ile oluştuğunu belirten aslan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Elbette ki aşık olan insanlar için İslam davası aşk davasıdır. Ona tabi olanlar, talip olanlar da aşıktırlar o davaya. O dönemde medreseler İslam düşmanları ve bazı güçlerin vasıtası ile medreselere gittiğimizde orada başka havalar teneffüs ediliyordu. Yani medreselerde Allah'a ve peygamberine iman etmeyen insanların kasetleri dinletiliyordu. Medreseler bu halde iken Allah (cc) öyle bir nimetle o milleti aydınlattı ki, bu ses ve bu sevdanın sahipleri o manzaralara müdahale ettiler ve medrese medrese gezdiler."

 

Programa Hamburg'tan katına Tevhid Tiyatro Grubunun düzenlediği Hüseyin Velioğlu ve hayatından kesitler ile ilgili bir tiyatronun ardından vahdet ilahi grubunun Velioğlu adına yazılmış ilahiler seslendirildi.

 

Muhammed Nasrullah Abay’ın Velioğlu'nun şehadetinin 15. yıldönümü nedeni ile dava arkadaşı tarafından yayınlanan yazıyı okumasının ardından Kasım Tufan’ın Amed Sokaklarında adlı şiiri seslendirmesi ile salonda hüzün dolu anlar yaşandığı gözlendi.

 

Günün anlam ve önemini anlatan Çetin Tufan’ın ardından kapanış duası ile program son buldu.  (Sadık Tufan - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.