Venezuela'da banknot değişimine tepki

Venezuela'da banknot değişimine tepki

Ekonomik krizle mücadele eden Venezuela'da 100 bolivarlık banknotların tedavülden kaldırılmasının ardından başlayan gösterilerde 300'den fazla kişi tutuklandı.

Venezuela'da karaborsacılarla mücadele gerekçesiyle ülkedeki en büyük banknot olan 100 bolivarlık banknotlar tedavülden kaldırıldı.

Banknotların tedavülden kaldırıldığını öğrenen Venezuelalılar, para değişimi için bankalara ve ATM'lere giderek uzun kuyruklar oluşturdular. Yeni banknotların bankalara gönderilmemesi gerekçesiyle 6 şehirde protesto gösterileri başladı.

Gelişmeler üzerine devlet kanalından halka hitap eden Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, birkaç gündür devam eden ve bazı işyerlerinin yağmalandığı gösterilerde 300'den fazla kişinin tutuklandığını açıkladı.

Tedavülden kaldırılan 100 bolivarların kullanım süresinin 2 Ocak 2017'ye kadar uzatıldığını belirten Maduro, karaborsacılarla mücadele adına böyle bir değişime gidildiğini söyledi.

Ayrıca Maduro, protesto gösterilerine başlayan Venezuelalıların ABD Başkanı Barack Obama'dan talimat aldığını iddia etti.

Venezuela'da en büyük banknot olan 100 bolivar TL ile 7 kuruş ediyor. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.