Venezuela'da Ramazan her renkten Müslümanı buluşturdu

Venezuela'da Ramazan her renkten Müslümanı buluşturdu

Venezuela'da Ramazan her renkten Müslümanı buluşturdu/ FOTO

Venezuela'nın başkentinde farklı milletlerden binlerce Müslüman yaşıyor. Ramazan ayınının gelişi buradaki Müslümanların kaynaşmasına vesile oluyor


Venezuela'nın başkenti Karakas'ta farklı milletlerden gelen binlerce Müslüman ramazan ayının bereketini birlikte paylaşıyor.

Venezuela'da sabah saat 4.20'den akşam 18.20'ye kadar devam eden oruç süresi zorlu işlerde çalışan Müslümanları, bu önemli ibadetten alıkoymuyor.



Ülkede Müslümanların sayısı İslamhoy'a demeç veren Jeque Mescidi İmamı İbrahim El İbrahim'in açıklamasına göre 250 bin, başkentte yaşayanların toplamı 40 bin.

Venezuela gazetesi VEA'ya ramazan ayına ilişkin açıklamalarda bulunan  Şerif Elkoulhiri ve Şerif Elebratck,  Karakas'ta en az 10 farklı milletten Müslümanın ibadetlerini yapacağı üç tane mescidin olduğunu, bu üç mescidden biri olan  Quebrada Honda'nın ise Latin Amerika'daki en büyük mescidlerden birisi olduğunu ifade ettiler.



Venezuela'daki Müslümanların ekseriyetle Suriye ve Lübnan'dan, Osmanlı zamanındaki göçlerle geldiğini belirten Şerif Elkoulhiri ve Şerif Elebratck, göçmen Müslümanlar arasına son yıllarda çok sayıda Venezuela'lıların da katıldığını ifade etti.



Bunlardan biri de Gianfranco Diego... Diego, annesi İtalyan babası Kolombiyalı bir aileden geliyor. 22 yaşındaki Diego, 10 yıl önce İslam'la müşerref olmuş. Ramazanın bereketini mescitte biraraya gelen diğer Müslümanlarla paylaştığını ifade ediyor.

EFE Haber Ajansı'nın ramazan'a ilişkin geçtiği fotoğraflarda ise farklı iş gruplardan gelen Müslümanlar da iftarda buluşuyor.

 


Venezuela Silahlı Kuvvetleri'nde çalışan bir Müslüman asker ve iftarda yemek dağıtan bir Müslüman
 


 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.