Venezuela'nın 7 milyar dolarlık varlığı donduruldu

Venezuela'nın 7 milyar dolarlık varlığı donduruldu

ABD yönetimi, Venezuela devlet petrol şirketine yaptırım kararı alarak 7 milyar dolarlık varlığını dondurdu.

ABD yönetimi, Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA'ya yönelik (Petroleos de Venezuela) yaptırım kararı aldı. Buna göre söz konusu şirket ve onuna bağlantılı tüm varlıklar yaptırım listesine alındı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, söz konusu yaptırım kararını açıkladı.

Bolton, Maduro'nun kendileri nezdinde artık meşruiyetinin kalmadığını ve "geçici devlet başkanı" olarak muhalif lider Juan Guaido'yu tanıdıklarını söyledi.

Bolton, ordu içerisinde birçok düzeyde komutanın da artık Guaido'dan yana olması ve Guaido'ya destek vermesi gerektiğini savundu.

Venezuela'ya yönelik askeri seçenekleri değerlendirip değerlendirmedikleri yönündeki bir soruya Bolton, "Venezuela konusunda tüm seçenekler masada." yanıtını verdi.

Mnuchin de Maduro'nun yönetsel meşruiyetini tanımadıklarını belirterek, bu kapsamda PDVSA'yı yaptırım listesine aldıklarını bildirdi.

Mncuhin ayrıca, Venezuela'nın ABD'deki 7 milyar dolarlık finansal varlığını da dondurduklarını açıkladı ve bu varlıkların muhalif lider Guaido'nun kontrolüne geçeceğini belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.