Veteriner tıbbi ürünler e-reçete ile satılacak

Veteriner tıbbi ürünler e-reçete ile satılacak

Diyarbakır'da veteriner hekimlere yönelik bilgilendirmede, veteriner tıbbi ürünlerin bu yıl e-reçete ile satılacağı bildirildi.

Diyarbakır İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, veteriner hekim reçetelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi ve muhafaza edilmesi amacıyla "Elektronik Veteriner Hekim Reçetesi (e-reçete)" uygulamasına geçilecek.

E-reçete ile hayvan hastalıklarıyla etkin bir şekilde mücadele etmek, gerçekleştirilen tedavileri kayıt altına alarak istatistiki veri tabanı oluşturmak ve gıda güvenliğinin temin edilmesi amaçlanıyor.

Bu yıl uygulanması planlanan e-reçete sistemiyle ilgili kentte görev yapan veteriner hekimlere yönelik kurumun toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Burada konuşan Diyarbakır İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mehmet Hüseyinoğlu, şu ana kadar konuyla ilgili olarak 5 bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdiklerini ve e-reçete uygulamasının test aşamasının 15 Temmuz-15 Eylül 2017 tarihleri arasında yapıldığını söyledi.

Hayvan hastalıklarıyla daha hızlı ve etkin mücadele edebilmek için bu uygulamanın yararlı olacağını anlatan Hüseyinoğlu, gıda güvenliğinin sağlanması ve bilinçli antibiyotik kullanımı konularına değindi.

Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Necattin Gönç de e-reçete sisteminin önemiyle ilgili genel bilgilendirme yaptı.

Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Ali Kızılay ise bu sistemde reçetelerin nasıl yazıldığını uygulamalı olarak anlattı.

Veteriner hekimlerin, e-reçete ile ilgili sorularının cevaplandırılmasıyla bilgilendirme toplantısı sona erdi.

Toplantıya; Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesinde görevli öğretim görevlileri, kamuda görev yapan ve serbest çalışan veteriner hekimler katıldı.

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler