Viranşehir ilçe halkının başı hırsızlarla dertte

Viranşehir ilçe halkının başı hırsızlarla dertte

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde halkın hırsızlarla başı dertte.

Son 2-3 ay içerisinde hırsızlar birçok evde yüklü miktarda para ve değerli eşya çalındı. İlçe halkı, korkulu geceler yaşamaya başladı. Kimliği belirsiz kişi ve kişiler Viranşehir ilçesinde ki evleri talan ederken, ev sahipleri ise korku dolu geceleri yaşar oldular.

Evini bırakıp da komşuya gidemediğini belirten mahalle sakinlerinden Bedih Taze,” Ben ilçenin Yeni Mahallesinde ikamet ediyorum. Özelikle bir yıla yakındır mahallemizde hırsızlık olayları had safhaya ulaşmıştır. 15- 20 yaş arası gençler evlerimize giriyor, inanın ki evlerimizi sahipsiz bırakıp da bir yere gidemiyoruz. Kimi aileler çalışmak için batıya gidiyor. Bunu fırsat bilen hırsızlar, bu evlere girip, eşyalarını çalıyorlar. Yetkililerden ricamız, bu soruna bir an önce bir çözüm bulmalarıdır.

Geceleri evinde nöbet tuttuğunu söyleyen Taze,” Geçenlerde komşularımızın evlerine girdiler, değerli eşyalarını çaldılar. Bu korkuyla, evimizde nöbet tutmak zorunda kalıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Uyku bile uyuyamaz hale geldiğini söyleyen Hürriyet Mahallesinde ikamet eden Mehmet Emin Çakmak,” Son zamanlarda hırsızlık olayları çoğaldı. Mahallemizde huzur ve rahat kalmadı. Misafirliğe bile gidemez hale geldik. Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğünün geniş çaplı bir çalışma başlatmasını istiyoruz. Geceleri hırsız gelecek diye uyku bile uyuyamaz olduk. Hatta bazı aileler geceleri nöbet tutmaya başladı.” dedi.

İnşaat ustası Mehmet Astekin,” Kendim inşaatta çalışıyorum. Son bir yıldır ilçemizde hırsızlık olayları artmış durumda. İnşaat alanında malzemelerimizi bırakamıyoruz. İnşaatın kapısını kapatmamıza rağmen, bu sabah inşaat binasına girerek bütün malzememi alıp götürmüşler. Hırsızlık olayları sadece inşaata olmuyor. Evlerimize de giriyorlar. Bu durum, bizim ve aile fertlerimiz açısından tehlike oluşturuyor. Yetkililerin bir an önce bu soruna bir el atmasını istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.